Nollakakkosen uudella HR-asiantuntijalla Nina Karjalaisella on hyvät eväät uudessa roolissa menestymiseen

Kirjoittaja Emma Toivonen,
29.9.2023
Nina Karjalainen on Nollakakkosen uusi HR-asiantuntija.

Nina Karjalaisella on pitkä historia työskentelystä ihmisten parissa. Ennen tuloaan Nollakakkoselle hän teki pitkän uran hotelli- ja ravintola-alalla, minkä jälkeen siirtyi Nollakakkoselle.

”Tulin asiakaspalveluun vuonna 2006, ja sitä ennen olin töissä hotellissa, joka oli äärettömän hyvä aspakoulu. Siinä näki kaikenlaista ja joutui monenlaisiin tilanteisiin.”

Aikaisempi työkokemus auttoi myös oikeanlaisen asenteen saavuttamisessa uudessa työssä. ”Se antoi perspektiiviä, eivätkä puhelinasiakaspalvelutyössä haastavat tilanteet sitten hetkauttaneet niin paljoa.”

Alun perin Harjavallasta Valkeakosken kautta Poriin saapunut Nina on työskennellyt Nollakakkosella asiakaspalvelijana, assistentin sijaisena sekä ryhmäpäällikkönä. Sekä aikaisempi kokemus hotelli- ja ravintola-alalta että monien eri työtehtävien tekeminen talon sisällä ovat omiaan luomaan vankan osaamispohjan Ninan uudelle roolille HR-asiantuntijana.

Käytännön ja työn kautta oppimisen lisäksi Ninalla on myös opiskeluiden kautta hankittua tietotaitoa. Syvempi kiinnostus henkilöstöasioita kohtaan syttyi YAMK-opintojen parissa, joita Nina on suorittanut työn ohessa. ”Opintojen myötä huomasi hienosti sen, miten työ ja teoria kohtaavat mielenkiintoisella tavalla. Asioita pystyi käsittelemään oman kokemuspohjan kautta, sillä olen tehnyt pitkään esihenkilötyötä.”

Opintojen ja töiden yhdistäminen ei ole koskaan helppo nakki, mutta Ninan tapauksessa opinnot tapahtuivat verkossa, ja kontaktipäiviä oli pari kertaa kuussa. ”Työnantaja jousti todella paljon, ja pääsin osallistumaan kontaktipäiviin. Lisäksi tein opintoja paljon omalla ajalla.”

Uusi työnkuva muotoutuu ajan myötä

Nina aloitti syksyllä uudessa roolissaan ja jätti esihenkilötyön taakseen. ”Esihenkilövastuun poistuminen muutti valtavasti omaa arkeani. Sen myötä jäi pois paljon ihmisten kanssa tekemisissä olemista, mutta toki käyn yhä toimistolla. Lisäksi olen kuitenkin osana HR-tiimiä, ja pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin.”

Nina aloitti työskentelyn perehtymällä Nollakakkosen HR-työn laajaan kokonaisuuteen. Työnkuva vakiintuu hiljalleen, kun arki uudessa työssä lähtee rullaamaan. ”Odotan työltä sitä, että opin uusia asioita, ja että pystyn olemaan apuna ja tukena toisille ihmisille. Minussa asuu pieni idealisti. Tykkään ajatella asioita siltä kantilta, että miten taustalta pystyn auttamaan ihmisiä erilaisissa asioissa ja tukemaan esimerkiksi esihenkilötyötä. Se on sellainen asia, mikä itseäni kiinnostaa.”

Monipuolisen työuransa ja -kokemuksensa myötä Ninalla onkin vahvat edellytykset hoitaa työnsä kunnialla. ”Minulla ei ole koskaan ollut mitään erityisen selkeitä urasuunnitelmia, vaan ajattelen ennemminkin niin, että otan tilaisuudet vastaan sitä mukaan, kun niitä tulee. Otan uudet asiat haltuun siinä kohtaa, kun ne saapuvat, enkä kauheasti rakenna mitään etukäteissuunnitelmia. Mutta sen mitä kulloinkin teen, pyrin hoitamaan niin hyvin kuin osaan.”