Miikka Markkanen viihtyy Nollakakkosella kesätöissä

Kirjoittaja Reija Juusela,
28.7.2022

Nollakakkosella käy kesäisin aina kuhina, kun remmiin astuvat uudet kesätyöntekijät. Yksi heistä on Miikka Markkanen, joka aloitti asiakaspalvelijana toukokuussa. Miikka on ollut tyytyväinen kesätyöhönsä ja ottanut asiakaspalvelun salat nopeasti haltuunsa.

Tulevaisuuden kannalta hyvä kesätyö

Miikka opiskelee ensimmäistä vuotta Turun kauppakorkeakoulussa. Oman alan töitä ei vielä vuoden mittaisella opiskelukokemuksella välttämättä heltiä, minkä vuoksi työ Nollakakkosella oli hyvä valinta. ”Olisin päässyt töihin paikkaan, jossa olin ollut ennenkin töissä, mutta tulevaisuutta ajatellen Nollakakkonen oli parempi paikka.”  

Kriteereinä kesätyöpaikalle oli, että firma on luotettava ja tarjoaa mahdollisuuksien mukaan hyvää kokemusta. Miikka pääsikin heti hyppäämään myös ihan uudenlaiseen juttuun mukaan, sillä asiakaspalvelutyönsä lisäksi hän on päässyt tekemään TikTok-yhteistyötä Nollakakkosen sisaryhtiön 02 Taksin kanssa.  

Hän pitää hyvänä kokemuksena myös sitä, että on päässyt TikTok-yhteistyön myötä tekemisiin 02 Taksin yhteistyökumppanin mainostoimisto Nitron kanssa markkinointitoimiston kanssa. ”Kyllä tää 02 Taksin TikTok -homma on hyvää kokemusta markkinoinnin opintojani ajatellen”  

Asiakaspalvelutyö oli Miikkan mielestä helppo omaksua. Hän painottaa hyvän perehdytyksen tärkeyttä, mutta myös käytännön tekemisen mukanaan tuomaa varmuutta. ”Sanoisin, että nyt parin kuukauden jälkeen on pitkälti perusasiat hallussa ja olen saanut hyviä tuloksia.” 

Kielikylpy kesätyöntekijälle 

Myös haastavia hetkiä on tullut. ”Haastavinta on olleet ruotsinkieliset puhelut. Toisaalta ne ovat myös opettavaisia, sillä olen huomannut, että kielitaito on parantunut huomattavasti.” Miikka mainitseekin kielitaidon karttumisen yhtenä työpaikan eduista. Nollakakkosella pääsee puhumaan molempia kotimaisia kieliä sekä englantia ja oman kielitaidon mukaan myös muita kieliä.  

Monet uudet asiakaspalvelijat jännittävät aluksi etenkin ruotsinkielisiä puheluita, mutta ottavat nopeasti kielen haltuun siten, että pystyvät palvelemaan asiakkaita molemmilla kielillä. Tästä Miikka on hyvä esimerkki: hänen mukaansa on ollut hauskaa huomata, miten yhtäkkiä ymmärtääkin, mitä ruotsinkielinen asiakas langan toisessa päässä sanoo. Nollakakkonen on hyvä kielikylpy, jos haluaa parantaa vieraan kielen taitojaan. 

Työkaverit ja joustavuus saavat kiitosta

Helpointa uudessa työssä on ollut työkavereihin tutustuminen. ”Täällä on sen henkistä porukkaa, että tutustuminen on ollut helppoa.” Työpaikalla on Miikkan mukaan rento ilmapiiri ja töihin on ollut mukava tulla. Myös asiakaspalvelu on ollut mukavaa. Hän odottaakin jatkossa kesätöiltään, että saa tehdä paljon töitä sekä myös rahakkaita vuoroja, kuten sunnuntai- tai yövuoroja. Töiden oheen hänellä on suunnitelmissa mökkireissuja sekä mukavaa kesänviettoa. ”Vuoroja olen vaihdellut menojen mukaan, niitä on ollut helppo vaihdella työkavereiden kanssa.” 

Nollakakkosella on paljon opiskelijoita töissä, sillä kesäisin pystyy tekemään täydet tunnit ja muina aikoina työtunteja voi tehdä oman elämäntilanteen mukaan. Miikka aikoo jatkaa syksyllä tuntilaisena, eli siten, että hän työskentelee silloin, kun hänelle opintojen ja muiden menojen puitteissa on mahdollista. ”Tämä työ sopii kyllä hyvin opiskelijalle juuri sen joustavuuden takia.” 

Nollakakkosessa Miikka pitää eniten siitä, että työ tarjoaa hyödyllisiä eväitä elämään. Keskustelutaidot karttuvat ja kielitaito kehittyy. Lisäksi kiitosta saavat työkavereiden ohella Nollakakkosen toimistotilat: ”Parhaan työilmapiirin lisäksi työtilat ovat todella hyvät, molemmat on ihan viimisen päälle!”