Marika Lahti on Nollakakkosen uusi perehdyttäjä Porissa

Kirjoittaja Reija Juusela,
17.2.2022

Marika Lahden ura Nollakakkosessa starttasi puolitoista vuotta sitten, kun hän aloitti työskentelyn asiakaspalvelijana Porin toimistollamme. Tätä ennen hän oli työskennellyt ravintola-alalla lähestulkoon koko ikänsä.

Marika oli hakenut meille töihin jo kerran aiemmin vuosia sitten, mutta ei tuolloin vielä ollut saanut paikkaa. Hän oli kuullut paljon hyvää Nollakakkosesta ja kun haut aukesivat, päätti hän laittaa hakemuksen uudestaan vetämään. Tällä kertaa onni suosi niin Marikaa kuin Nollakakkostakin, ja lokakuussa 2020 hän aloitti työskentelyn uudessa pestissään. ”Ihan hirveästi jännitti vaihtaa työpaikkaa, mutta ajattelin, että mikä ettei, mä kokeilen jotain uutta. Ja oon ollut tyytyväinen” Marika sanoo.  

Ura kehittyi asiakaspalvelijasta perehdyttäjäksi 

Perehdyttäjähakuun Marika lähti samalla asenteella kuin aikanaan puhelinasiakaspalveluunkin: ”En hirveästi sitä oikeastaan miettinyt, vaan ajattelin, et kokeillaan taas jotain uutta. Jos onnistuu, niin aina vaan parempi.” Hän oli ajoittain miettinyt perehdyttäjäksi siirtymistä ja kun haku aukesi, työkaveri vinkkasi Marikalle asiasta. ”Mä olin vähän sillee, et olisko minusta siihen, mutta päätin sitten kokeilla, ei siinä mitään menetä.” Perehdyttäjän työ tuokin vaihtelua päiviin eri tavalla ja sen kautta pääsee tapaamaan uusia ihmisiä, mitä Marika kertoo odottavansa innolla.  

Marika pääsee uudessa työssään tositoimiin tämän vuoden alussa, kun uudet asiakaspalvelijat aloittavat työssään. Hänen tehtäviinsä kuulu tulokkaiden opastaminen asiakaspalvelun saloihin.  Perehdytyksen aikana käydään läpi asiakaspalvelutyön sekä Nollakakkosen käytännön asioita ja tutustutaan Nollakakkosen toimintatapoihin ja kulttuuriin. Marika toimii uusien työntekijöiden tukena ja apuna läpi perehdytysjakson.  

Toiveissa pitkä ura ja paljon ihmiskohtaamisia 

Eniten Marika odottaa uusien ihmisten tapaamista. Myös uudet vinkit omaan tekemiseen ovat kiinnostavia. ”Siitähän oppii aina ihan hirveesti, kun pääsee seuraamaan muiden työskentelyä, että miten joku muu puhuu asiakkaalle tai hakee jotain tietoa.”  

Marika pitää tärkeänä ihmisten kohtaamista. Vaikka hän kertoo viihtyvänsä myös yksikseen, tulee hän toisten ihmisten kanssa hyvin toimeen. Hän nimeääkin empaattisuuden ja ihmisläheisyyden piirteiksi, joista uskoo olevan hyötyä perehdyttäjän työssä.  

Tulevaisuudelta perehdyttäjänä Marika odottaa uusia ihmiskohtaamisia ja toivoo, että edessä olisi pitkä ura. ”Mä oon hirveen hyvin viihtyny täällä. Tuntuu siltä, että aina on kiva tulla töihin ja koskaan ei tarvitse hampaat irveessä aamusin lähteä.” 

Nollakakkosen ilmapiiri ja työkaverit saavat kehuja tuoreelta perehdyttäjältä. ”Kaikkia kohdellaan tasapuolisesti ja saa olla sellainen kuin on. Kaikki on tosi kivoja, esihenkilöistä lähtien. Tänne on aina kiva tulla.” Ja kivaa onkin, että Marika on Nollakakkoselle tullut. Hänen rauhallinen tyylinsä ja ihmisläheinen persoonansa ovat varmasti omiaan perehdyttäjän työn onnistuneeseen hoitamiseen. Nollakakkosella toivotetaankin onnea ja menestystä Marikan päiviin perehdyttäjänä!