Vastuu työntekijöistämme,

asiakkaistamme ja yhteiskunnasta

Vastuu työntekijöistämme,

asiakkaistamme ja yhteiskunnasta

Vastuullisuus

Vastuullisuus Nollakakkosessa

Vastuullisuus on yksi Nollakakkosen arvoista. Se tarkoittaa vastuuta työntekijöistämme, asiakkaistamme ja yhteiskunnasta. Nollakakkonen haluaa omilla teoillaan tukea kotimaisia tuotteita ja palveluita sekä osallistua kestävään kehitykseen. Nollakakkonen tekee myös vuosittain lahjoituksia sopiviksi koettuihin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Henkilöstön lahjat ja palkinnot

Nollakakkosessa kiitetään ja palkitaan henkilöstä aktiivisesti. Palkinnoissa suositaan paikallisia ravintoloita, kotimaisia tuotteita, kierrätystuotteita tai kotimaista kulttuuritarjontaa. Esimerkiksi yhtenä vuonna henkilöstö sai joululahjaksi kotimaista kirjallisuutta ja toisena vuonna kotimaisia design-tuotteita.

Henkilöstön muistaminen

Juhlimme ja tuemme henkilöstöämme eri elämäntilanteissa. Merkkipäiviä muistetaan kukilla ja kakuilla. Pitkien sairaslomien sattuessa olemme säännöllisesti yhteydessä ja piristämme kukkalähetyksellä tai ruokakassilla.

Kierrättäminen

Vuonna 2020 Nollakakkosessa tehtiin sitkeää työtä sen eteen, että liiketilaan, jossa Turun palvelukeskus sijaitsee, saatiin muovinkeräys. Ennen sitä muovia vietiin oma-aloitteisesti keräyspisteisiin työpaikan ulkopuolelle.

Nykyään molemmissa palvelukeskuksissa kierrätetään kaikki materiaalit erikseen. Kierrätyksen ja kiertotalouden suosimiseksi Nollakakkosessa järjestetään vuosittain sisäinen kirpputori, josta voi tehdä itselleen löytöjä. Kirpputorista yli jääneet tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Nollakakkosessa suositaan paperittomuutta ja viimeisen vuoden aikana ollaan siirrytty pääasiassa sähköiseen viestintään.

Hyväntekeväisyys

Nollakakkonen tekee vuosittain lahjoituksia sopiviksi koettuihin hyväntekeväisyyskohteisiin. Kohteita ovat esimerkiksi Nenäpäivä, johon osallistutaan erilaisin tempauksin ja lahjoituksilla. Hope ry:n joulukeräykseen osallistumisesta on muodostunut jo monivuotinen perinne.