Janni Hassel ja Joonas Viitala aloittivat Nollakakkosen kaupallisessa tiimissä etäaikana

Kirjoittaja Reija Juusela,
8.12.2021

Joonas Viitala ja Janni Hassel aloittivat Nollakakkosessa työskentelyn tämän vuoden aikana. Joonas on kaupallinen johtaja ja Janni hänen tiimissään liiketoiminnan kehityspäällikkö.

Joonakselle Nollakakkonen oli aiemmin tuttu asiakkaan näkökulmasta: ”Muistan tosi elävästi yhden puhelun Nollakakkoseen. Istuin bussissa ja olin menossa Leppävaarasta Tapiolaan. En muista, mitä kysyin, mutta muistan saaneeni todella hyvää palvelua.”

Janni toteaa, että hän on tiennyt Nollakakkosen brändinä aina, mutta työmielessä hän löysi Nollakakkosen edellisessä työtehtävässään: ”Olin konsulttina Nollakakkoselle ja pääsin kurkistamaan organisaation sisälle. Silloin jo välittyi kuva aidosta ja iloisesta porukasta, jolla on hyvä yhteishenki!”

Joonas houkuteltiin Nollakakkoseen suorahaun kautta. ”Olin etsimässä uutta työpaikkaa ja minuun otettiin yhteyttä juuri oikeaan aikaan. Minua kiinnosti erityisesti liiketoiminnan johtaminen. Olin kymmenisen vuotta pelialalla töissä ja halusin todistaa itselleni, että voin hyödyntää sieltä saamiani oppeja myös pelialan ulkopuolella. Pelialalla on omat vahvuutensa, joita halusin tuoda tänne ja yhdistää niitä systemaattiseen liiketoiminnan johtamiseen. Minulla on alusta asti ollut vahva tunne siitä, että täällä on sitouduttu kehittämään ihmistä. Halusin kehittyä, ottaa seuraavan askeleen urallani ja oppia paljon uutta.”

Molemmat toteavat, että Nollakakkoseen on ollut helppo tulla etätyöaikaan töihin.

”Työn aloittaminen oli yllättävän helppoa! Etätöissä voi perehdytysaikana helposti tippua jonnekin tyhjiöön, mutta sitä ei täällä käynyt, vaan Joonas piti minuun jatkuvasti yhteyttä. Pääsin hyvin tutustumaan kaikkiin ja kaikki ottivat mukaan porukkaan. Sen sijaan oli hassua, kun näin ihmisiä ensimmäistä kertaa livenä ja oli heti todella tuttavallinen olo. Tuntui oudolta, ettei olla aiemmin oikeasti nähty”, Janni kertoo.

Joonas kiittää Nollakakkosen etätyökäytäntöjä ja sitä, miten hienoa on ollut yhdistää työelämä ja perhe-elämä: ”Nollakakkoselle kaikki kiitos kulttuurille, ihmisille ja tiimille. Kaikki luottavat toisiinsa, hoitavat oman tonttinsa ja haluavat pitää yhteyttä keskenään. Etätyö on ollut mahtavaa, kun olen saanut olla osa pienen taaperon elämää kotona työskennellessäni. Voin heittää lapselleni keskellä päivää yläfemmat ja syödä lounasta yhdessä hänen kanssaan.”

Nollakakkosessa pääsee luomaan uutta ja kehittämään palveluita laaja-alaisesti

020202 Palvelut Oy tarjoaa yhteystieto- ja ajoneuvoinformaatiopalveluita laajasti eri medioissa: puhelimessa, tekstiviestillä, verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa. Nollakakkosessa yhdistyvät perinteiset liiketoiminnat sekä täysin uudet liiketoiminnat kuten tänä vuonna julkaistu 02 Rekkari -verkkopalvelu.

”On todella mielenkiintoista, että saamme toisaalta luoda nollasta uusia palveluita ja toisaalta kehittää olemassa olevia palveluita. Molemmissa on omat haasteensa ja potentiaalinsa. Ne myös tukevat toisiaan. Voimme ketterästi kokeilla uutta missä tahansa liiketoiminnassa ja skaalata toimivat mallit läpi eri palveluiden. Kulttuurimme ja toimintatapojemme vuoksi Nollakakkosessa voi tehdä sellaisia asioita, mihin moni muu firma ei helposti taivu. Meillä pääsee oikeasti itse tekemään ja vaikuttamaan asioihin. Voimme olla osa tarinaa” Joonas iloitsee.

Jannin mielestä on hienoa, että Nollakakkosessa tuetaan työntekijöiden kehitystä. ”Täällä selvästi luotetaan työntekijöihin, nähdään potentiaalia ja annetaan mahdollisuuksia kasvaa ja ottaa isompaa vastuuta! Oma rooli muodostuu omien kiinnostuksen kohteiden, osaamisen ja kehitystoiveiden mukaan. Aloitin toukokuussa liiketoiminnan kehityspäällikkönä, mutta pian vastuuni kasvaa ja saan tiimiläisen. Olen siitä innoissani!”

Joonaksen mielestä Nollakakkosessa työskentelyssä parasta on tiimi, jonka kanssa hän tekee töitä: ”Meidän tiimissämme on tosi hyvä porukka ihmisiä, joilla on erilaisia taustoja ja erilaisia näkökulmia. Se on tiimimme rikkaus. Kaikki täällä puhaltavat yhteen hiileen ja kaikilla on hyvä tekemisen meininki koko ajan!”

Janni on samaa mieltä: ”Täällä halutaan tehdä ja saada asioita aikaan. Nollakakkosessa inspiroidutaan tuloksista. Täällä ollaan myös valmiita muuttamaan omia oletuksia ja hypoteeseja tulosten perusteella. Testaamisen kulttuuri on myös todella vahva. Kun tulee jokin idea, niin sitä lähdetään heti testaamaan ja katsotaan tuloksia. Se innostaa ideoimaan, kun tietää, ettei ideointia ja testaamista rajoita mikään.”

Joonaksen mukaan Nollakakkonen on hyvä paikka ihmiselle, joka tykkää vaihtelevuudesta ja muutoksesta: ”Olemme vahvassa muutoksen tai kasvun vaiheessa. Meillä pääsee kokeilemaan ja rakentamaan uusia juttuja. Kasvun ja muutoksen nopeus on kovaa, joten siitä pitää nauttia. Jos kiinnostaa itsensä heittäminen syvään päähän jorpakkoon, niin me ollaan turvallinen paikka tehdä se.”

Meillä ei ole nollakahta samanlaista päivää.