Testaa, osaisitko vastata näihin Nollakakkosen kysymyksiin!

Kirjoittaja Reija Juusela,
18.8.2023

Nollakakkonen tunnetaan yleisesti tahona, josta voi kysyä mitä vain. Työntekijämme ovat kouliutuneet kovan luokan tiedonhakijoiksi, joita eivät pienet esteet tai mysteerit hätkähdytä. Toisinaan on kuitenkin kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Usein kinkkisimpiinkin aprikointeihin ja arvoituksiin löytyy vastaus. Lue tästä artikkelista, osaisitko itse vastata näihin Nollakakkoseen tuleviin kysymyksiin!

Salattujen elämien roolihahmojen yhteystiedot

Nollakakkoselta kysellään toisinaan Ismo Laitelan, Ulla Taalasmaan ja muiden Pihlajakadun asukkien puhelinnumeroita. Valitettavasti tämä tehtävä on meidänkin ammattitaitoisille tiedonhakijoille niin haastava, että vielä ei näille kuvitteellisille hahmoille ole löytynyt yhteystietoja. Kenties Salkkareiden käsikirjoittaja osaisi auttaa tässä asiassa?

Mitä kaikkea tämä ihminen omistaa?

Jokusen kerran meitä on lähestytty sellaisella asialla, että on haluttu tiedustella, mitä kaikkea joku tietty ihminen omistaa. Erään kerran eräs miesasiakas soitti ja kertoi olevansa kovin utelias kuulemaan, mitä kaikkea hänen naapurinsa omistaa. ”Meikäläinen sillä lukee ovessa ja Matti on etunimi, omistaako se lisäksi esimerkiksi mökkiä tai venettä?” Uteliaan naapurin tiedusteluihin ei kuitenkaan tällä kertaa valitettavasti ole olemassa mitään tietokantaa tai rekisteriä, josta kävisi ilmi, mitä kukin omistaa. Tähän taitaisi myös Suomen yksityisyydensuojalailla olla sananen sanottavanaan!

Miten saa Saulin kiinni?

Yksi tavallisimmista kyselyistä etenkin perjantai-iltaisin on, miten saada Sauli puhelimen päähän. Sauli tuntuu kaikesta päätellen olevan suomalaisten keskuudessa suosittu hahmo, sillä monesti ihmiset ympäri maan tahtoisivat jutella hänen kanssaan milloin mistäkin.

Joulupukin yhteystiedot

Joulun alla on monelle ajankohtaista saada kiinni Korvatunturin pääjehu eli itse joulupukki. Ympäri maan joulupukille lähetetään toivelahjalistoja, jotka eivät perille päädy ilman oikeaa osoitetta. Tällöin on luontainen valinta kääntyä Nollakakkosen puoleen, josta saa joulupukin tiedot vuoden ympäri.

Toinen syy joulupukin tavoitteluun on se, kun vanhemmat alkavat haeskella, mitä kautta saisivat joulupukin parhaiten kiinni, jotta voisivat kutsua hänet jouluaattona jakamaan lahjoja. Tuolloin Nollakakkonen rientää apuun ja tarjoaa parhaat keinot pukin tavoittamiseen.

Miten saa Yhdysvaltain armeijan kiinni?

Tämä on mukavan haastava kysymys, jota on myös Nollakakkoselle esitetty. Amerikan armeijalle on mahdollista toki soittaa, mutta kerran eräs herrasmies halusi lähettää Amerikkaan viestiä sähköisessä muodossa. Tämä osoittautuikin odotettua haastavammaksi, johon ei yksiselitteistä ratkaisua löytynyt ainakaan ihan heti. Tässä kohtaa päädyttiin räätälöityyn ratkaisuun: asiakaspalvelija lähetti armeijalle nöyrän yhteydenottopyynnön, jossa pyydettiin armeijan edustajaa olemaan asiakkaaseen yhteydessä. Tarina ei kerro, toteutuiko tämä pyyntö, mutta asiakas oli tyytyväinen viestin lähettämisestä.

Mistä saa tilattua helikopterin?

Tämä on kysymys, johon löytyy suhteellisen helposti vastaus – riippuen tietysti siitä, missä päin Suomea sijaitsee. Nopealla nettihaulla selviää, että helikopterikyytejä on mahdollista tilata niin pääkaupunkiseudulla, saaristossa kuin pohjoisessakin.

Mistä saa herätyspalvelun ja missä on neiti Aika?

Välillä asiakkaat kyselevät, olisikohan mahdollista tilata herätyspalvelua Nollakakkosen kautta. Vastaus on valitettavasti, että Nollakakkonen ei tällaisia palveluita tarjoa. Nykyisin ei herätyspalveluita ole puhelimitse enää saatavilla.

Myös neiti Aikaa on toisinaan koeteltu sinnikkäästi tavoitella. Valitettavasti neiti Ajan aika on kuitenkin nykyisellään ohitse, eikä tuttu 10061 -numero enää vastaa. Neiti Aika on sen sijaan itse siirtynyt uuteen aikaan, ja palvelee asiakkaita tätä nykyä internetissä. Puhelimitse neiti Ajan virkaa toimittaa onneksi kuitenkin nykyään Nollakakkonen, josta saa kysyä kelloa mihin vuorokaudenaikaan tahansa!

Mistä tavoittaa Sonkajärven palomestarin?

Toisinaan ihmiset tavoittelevat päivystäviä palomestareita. Erään kerran soitti asiakas hädissään ja kiireissään, ja käski nopeasti etsiä saataville Sonkajärven palomestarin. Tärisevin käsin ja kiireessä asiakaspalvelija etsi päivystävää palomestaria sitä kuitenkaan löytämättä.

Tällöin hän kehotti asiakasta soittamaan suoraa hätänumeroon, josta varmasti osataan hätätilanteessa auttaa. Tähän asiakas tokaisi, ettei hätänumero paljoa auta tässä hädässä, kun pitäisi saada palomestarilta kysyttyä päivän lounaslistaa. Lopulta kävikin ilmi, että Sonkajärven palomestari on ravintola, joka tarjoaa niin lounasta, anniskelupalveluita kuin vuokramökkejäkin. Hätä ei siis ollutkaan tämännäköinen.

Elämän tarkoitus

Yleinen kysymys, jota ihmiset kysyvät toisiltaan, itseltään ja Nollakakkoselta: mikä on elämän tarkoitus? Vastaus tähän riippuu täysin näkökulmasta: joku saattaa ajatella asiaa puhtaan biologisesti, ja sanoa, että elämän tarkoitus on suvunjatkaminen. Korkealentoisemmasta perspektiivistä tarkasteltuna Linnunradan käsikirja liftareille -kirjan lukeneet ihmiset saattaisivat vastata, että elämän tarkoitus on yksiselitteisesti 42. Nollakakkosesta osataan kertoa elämälle siis useampikin kuin vain yksi tarkoitus!

Saako mistään enää puhelinluetteloita?

Puhelinluetteloita kaivataan välillä etenkin vanhemman väestön keskuudessa, mutta ikävä kyllä niitä ei enää ole tarjolla. Viimeiset puhelinluettelot olivat jakelussa vuonna 2017.

Jonkinlainen lohtu kyselijöille saattaa olla, että vanhoja puhelinluetteloita on edelleen saatavilla erilaisista antikoista ja yksityisiltä myyjiltä esimerkiksi Tori.fi -palvelussa. Kerran eräs asiakas kysyi, löytyisikö mistään varmaa paikkaa, jossa puhelinluettelo lojuisi tyhjänpanttina.

Tähän asiakaspalvelija vastasi nähneensä Nollakakkosen toimistolla eräässä neuvotteluhuoneessa yhden luettelon lojumassa, mutta tämä ei valitettavasti Rovaniemeltä soittelevaa asiakasta auttanut. Onneksi kuitenkin nettiantikvariaatista löytyi asiakkaalle vanha puhelinluettelo, jota hän päätti alkaa myyjältä kyselemään.

Monenlaisia kysymyksiä sattuu ihmisen eteen elon tiellä eikä läheskään kaikkiin ole olemassa – ainakaan yhtä oikeaa – vastausta. Onneksi useimpiin kysymyksiin osataan Nollakakkosella antaa vastaus, tai ainakin ohjata eteenpäin taholle, joka osaa asiassa auttaa.