Nollakakkosen henkilöstöpäällikölle Hennalle ihminen on tärkein

Kirjoittaja Reija Juusela,
26.1.2021

Henna Kuisma aloitti Nollakakkosessa henkilöstöpäällikkönä ja työsuojelupäällikkönä vuoden 2020 alussa. Ensimmäinen vuosi ei mennyt ihan odotetuissa merkeissä, kun suurin osa Hennan ajasta meni korona-tilanteen seuraamiseen ja siihen reagoimiseen.

Nyt Henna voi kuitenkin todeta ilolla, että vuosi sujui paljon paremmin kuin hän oli omissa skenaarioissaan pelännyt. ”Meillä on mennyt kaikki tosi hyvin. Sairaspoissaolojen määrä on laskenut ja henkilöstö on pysynyt terveenä. Koronalla ei myöskään ole ollut meihin mitään suuria henkilöstövaikutuksia. Asiakkaat ovat selkeästi kaivanneet apuamme myös tässä erikoisessa tilanteessa.”

Yksi iso syy onnistumiselle oli se, että miltei puolet asiakaspalvelijoista alkoi keväällä tehdä töitä etänä. Tämä mahdollistettiin jo maaliskuussa nopealla aikataululla. Etätyö on koronaturvallisuuden lisäksi antanut monelle uusia mahdollisuuksia työn ja vapaa-ajan yhdistämiseen.

”Etätyöt tulevat jatkumaan Nollakakkosessa. Nyt on aika miettiä pidempiä ratkaisuja etämaailmassa valmentamiseen ja osaamisen ylläpitämiseen. Teamsia hyödynnetään jo nyt valmennuksissa aktiivisesti. Olemme ottaneet sitä kautta mukaan myös ulkopuolisia valmentajia”, Henna kertoo.

Hennan suurimpia intohimoja ovat ihmiset ja yhteistyön kehittäminen: ”Great Place to Work -tutkimus on työni kannalta ihan avainasemassa. Sen perusteella nähdään miten työyhteisö kehittyy ja miten eri asiat vaikuttavat kulttuuriin ja ylpeyden tunteeseen. Myös tasa-arvoasiat ja yhdenvertaisuustyö ovat minulle tärkeitä ja lähellä sydäntäni.”

Henna tuli töihin Nollakakkoseen kymmenen vuotta sitten. Aluksi hän työskenteli Staffpointin kautta asiakaspalvelijana. Ennen henkilöstöpäällikön työtä hänelle kertyi kahdeksan vuoden kokemus esimiestyöstä ryhmäpäällikön roolissa.

Henkilöstöpäällikön työ siinsi Hennalla haaveena ensimmäisen kerran jo viisi vuotta sitten käydyssä kehityskeskustelussa. ”Olen viime vuosina  järjestelmällisesti edennyt kohti haavettani HR-työstä. Minua kiinnostaa myös ne monen tylsäksi kokemat HR-asiat eli sopimusten lukeminen ja tulkitseminen”, Henna nauraa.

”Koen, että minulle on ehdottomasti etua siitä, että minulla on iso ymmärrys Nollakakkosen liiketoiminnasta pitkältä ajalta. On tosi hienoa, että olen päässyt työpaikan sisällä etenemään ja kehittämään itseäni. Nollakakkonen on työnantajana rohkea, kun luottaa siihen, että osaaminen on omissa ihmisissä”, hän jatkaa.

Vuoteen 2021 Henna suhtautuu positiivisesti: ”Takanani on opettavainen vuosi. Olen kasvanut ihmisenä ja ammattilaisena. Toivon, että tänä vuonna asiat normalisoituvat, toimintatavat vakiintuvat ja pääsemme työyhteisönä kehittämään niitä eteenpäin. Haluan tehdä töitä sen eteen, että Nollakakkonen on jokaiselle meidän työntekijällemme paras mahdollinen työpaikka!”