Järjestelmäasiantuntija Ville-Veikko Lindholm löysi oman alan työpaikan Nollakakkosesta

Kirjoittaja Reija Juusela,
22.3.2022

Ville-Veikko Lindholm aloitti työt Nollakakkosen asiakaspalvelussa vuoden 2016 syyskuussa. Hän on koulutukseltaan ohjelmistotuotannon IT-tradenomi ja tuli taloon tuttuun tapaan siinä vaiheessa, kun opiskeluihin tarvittiin lisärahoitusta.

”Vuoden 2016 kesällä tein puhelinmyynnissä töitä muutaman viikon, ja se ei oikein tuntunut omalta jutulta. Nollakakkosessa töissä ollut luokkakaverini vinkkasi minulle 02-asiakaspalvelijan duunista ja innostuin siinä määrin, että seuraava vuoro puhelinmyynnissä jäi viimeiseksi. Parin kuukauden päästä olin jo klaarannut haastattelut läpi, ja oli aika aloittaa asiakaspalvelun perehdytysjakso. Täällä ollaan edelleen, enkä näe syytä lähteä muualle.”

Ville-Veikko on edennyt urallaan Nollakakkosessa nopeasti. Ensimmäisen vuoden jälkeen hän alkoi tehdä puhelinpalvelun lisäksi chat-palvelua. Kun vuonna 2018 opinnot alkoivat lähestyä loppuaan, tuli tarve löytää IT-alan töitä. Hän haki Nollakakkosen IT-tiimiin kehityskoordinaattoriksi. Vaikka hän ei saanut paikkaa, hänen osaamisensa huomattiin ja hän alkoi tehdä Nollakakkoselle crawlereita.

”Aloin ohjelmoida botteja, jotka keräävät yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden sivuilta dataa, joka on meidän 02-asiakaspalvelijoille hyödyllistä. Noin reilun vuoden jälkeen aloin tehdä myös IT-päivystäjän töitä. Vuoden 2021 syksystä lähtien tittelini vaihtui jälleen ohjelmoijasta järjestelmäasiantuntijaksi, kun sain uudenlaista vastuuta. Työhöni kuuluu tällä hetkellä mm. eri asiakaspalvelun järjestelmien kehitys, ylläpito ja käytön tuki. Matka asiakaspalvelijasta IT-tiimiin ja vastuullisten tehtävien pariin on ollut siis melko nopea ja sujuva prosessi!”

IT-tiimi saa Ville-Veikolta paljon kehuja: ”Tykkään meidän tiimihengestä. Porukkaa on nuoresta vanhempaan, ja kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Palavereita on sopiva määrä ja uusia haasteita sekä työtehtäviä tuntuu olevan usein tarjolla. Jokainen auttaa toistaan, eikä koskaan ole tarvinnut jäädä yksin haasteiden kanssa. Kehitämme paljon uutta, joten aina oppii jotain. Meidän tiimi on se syy miksi täällä viihdyn edelleen.”

Ville-Veikko kutsuu itseään sosiaaliseksi introvertiksi, joten hän tekee pääasiassa töitä etänä:  ”Tykkään olla omissa oloissani, mutta en kuitenkaan ole pimeässä luolassa hiljaa istuva koodari. Työpäiväni alkaa yläkertaan käppäilyllä ja koneen aukaisemisella. Katson läpi sähköpostin, Slackin sekä kalenterin ja sitten miettimään, mikä olisi tärkeintä saada valmiiksi tänään. Välillä koko päivä menee yhden projektin parissa, mutta viikkotasolla on enemmän vaihtelua eri projektien välillä.”

Parasta Ville-Veikon työssä on monipuolisuus. ”Omissa työtehtävissä on sopiva määrä vastuuta, ihmisten kanssa touhaamista, uutta ja vanhaa, kehittämistä ja korjaamista. Pidän erityisesti siitä että lähtökohtaisesti työssäni ei ole deadlineja, mutta asioita voi silti tehdä tehokkaasti. Keskitymme mieluummin valmiiseen lopputuotteeseen kuin keskeneräisen julkaisuun. En voisi kuvitella itseäni kiireiseen laskuttavaan konsulttifirmaan töihin, vaan tunnen olevani kotonani kehittyvää yritystä tukevassa IT-tiimissä.”

Ville-Veikko suosittelee Nollakakkosta työpaikkana kaikille, jotka tulevat toimeen ihmisten kanssa ja joilla on jatkuva palo kehittää, oppia ja kehittyä. ”Kaikkea ei tarvitse osata, eihän kukaan osaa. Tärkeintä on kyky ja halu oppia, loppu tulee itsestään ja apua saa aina!”