Tilastojen mukaan suurin osa suomalaisista lähettää joulukortit viime hetkellä

Kirjoittaja Reija Juusela,
30.11.2022

Joulukorttisesonki näkyy 020202 Palvelut Oy:n puheluissa ja tekstiviesteissä. Osoitetiedusteluja tehdään joulukuussa viisi kertaa enemmän kuin muina kuukausina.

020202 Palveluista voi hakea yhteystietoja puhelinpalvelussa sekä tekstiviestitse. Osoitteita tiedustellaan palveluista ympäri vuoden, mutta suurin kyselypiikki on aina joulukuussa.

Ihmisten into joulukorttien ja pakettien lähettämiselle oli pitkään laskussa, mutta vuonna 2020 osoitteita kysyttiin Nollakakkosen mukaan selkeästi enemmän kuin vuonna 2019.

”Vuonna 2020 suomalaiset lähettivät enemmän kortteja ja lahjoja, kun eivät päässeet viettämään joulua yhdessä koko suvun kanssa. Vuonna 2021 osoitekyselyjä tehtiin taas vähemmän kuin vuonna 2020, mutta kuitenkin jonkin verran enemmän kuin vuonna 2019” kertoo 020202 Palvelut Oy:n operatiivinen johtaja Salla Raejoki-Alihaanperä.

Osoitteita kysytään kaikkein eniten juuri ennen viimeisiä lähetyspäiviä

Osoitteita kysellään Nollakakkosen palveluista paljon heti joulukuun alusta lähtien, mutta kaikkein eniten niitä tiedustellaan juuri ennen kuin on viimeinen hetki lähettää joulukortti joulun ikimerkillä. Osoitteiden kysely jatkuu siihen asti, kun on pikakirjeen viimeinen lähetyspäivä pari päivää ennen jouluaattoa.

Nollakakkosen suosio osoitepalveluiden tarjoajana on säilynyt vuodesta toiseen. Raejoki-Alihaanperä uskoo sen johtuvan siitä, että Nollakakkosesta voi kysyä osoitetta monilla eri tiedoilla:

”Useilla ihmisillä on nykyään työnumero, jonka yhteyteen ei ole merkitty kotiosoitetta. Me hyödynnämme osoitekyselyissä oman tietokantamme lisäksi Digi- ja väestöviraston osoitetietokantaa. Osoite saattaa tällöin löytyä esimerkiksi henkilön iän tai aiemman osoitteen perusteella.”