Tiesitkö, että Nollakakkosen rekisterinumerohaku palvelee ympäri vuorokauden?

Kirjoittaja Emma Toivonen,
24.1.2024
Auto ja rekisterikilpi.

Kun muu maailma nukkuu, Nollakakkosen tekstiviestit viuhuvat jatkuvalla tahdilla edestakaisin.

Tarve rekisterinumerohaulle ei katso aikaa tai paikkaa, vaan se saattaa yllättää niin päivällä kuin yöllä. Rekisterinumerohaun pystyykin tekemään kätevästi muutamalla painalluksella ja sillä tavoin vaivatta selvittämään ajoneuvon omistajan.

Missä tilanteissa rekisterinumerohakua voi hyödyntää?

Rekisterinumerohaulle saattaa toisinaan tulla yllättävä tarve, jos esimerkiksi huomaa, että vieras auto on parkkeerannut omaan pysäköintiruutuun. Pitkän työpäivän jälkeen saattaa tunnelma olla vähemmän miellyttävä, kun havaitsee, että omaa parkkiruutua koristaa vieras ajokki. Omistajan selvittäminen on nykyisin onneksi niin helppoa, että siihen kuluva aika mitataan sekunneissa.

Toisinaan ajoneuvon omistaja täytyy saada selville, jos autoon on jäänyt valot päälle. Suomessakin välillä paukkuvat pakkaset tyhjentävät tehokkaasti akun autosta kuin autosta, jolloin mitä ystävällisin teko on ilmoittaa päälle jääneistä valoista auton omistajalle. Tämä tapahtuu helposti hakemalla auton omistaja- ja yhteystiedot tekstaamalla auton rekkari numeroon 020202.

Myös autokaupoilla rekisterinumerohaku on paikallaan, sillä esimerkiksi käytettyä autoa ostaessa on hyvä varmistaa selustansa ottamalla selville auton perustiedot. Kun on mustaa valkoisella, on kauppojakin helpompi hieroa.

Mitä kaikkea 020202-rekisterinumerohaku voi kertoa?

Tekstaamalla ajoneuvon rekisterinumeron numeroon 020202 pääsee kattavasti ajokin tietojen äärelle. Simppelillä tekstiviestihaulla pääset lukemaan ajoneuvoa kuin avointa kirjaa, ja saat kätevästi selville sen omistajan sekä mahdollisen haltijan. Tekstiviestillä on myös mahdollista selvittää omistajien ja mahdollisten haltijoiden yhteystiedot, minkä lisäksi rekisterinumerohaku kertoo myös ajoneuvosta sen tekniset tiedot, ajetut kilometrit ja kaikki siitä saatavilla olevat julkiset tiedot.

Näin käytät 020202-rekisterinumerohakua

  1. Kirjoita viestiin auton rekisterinumero. Esimerkiksi: ABC-123.
  2. Lisää viestin vastaanottajaksi numero 020202.
  3. Saat paluuviestinä ajoneuvon perustiedot, eli omistajan ja mahdollisen haltijan nimi- ja osoitetiedot.
  4. Halutessasi voit laajentaa hakua omistajan tai haltijan puhelinnumerolla, auton teknisillä ja historiatiedoilla tai auton hinta-arviolla.

Haun pystyt tekemään kaikista seuraavista ajoneuvoluokista: auto, moottoripyörä, perävaunu, mopo, traktori, moottorityökone, maastoajoneuvo, moottorikelkka, siirtokilpi, vientirekisteröinti. Pystyt selvittämään mahdolliset verorästit, seuraavan katsastuksen ja auton omistajan yhdellä tekstiviestillä!