Muistatko 16400-tekstiviestipalvelun?

Kirjoittaja Reija Juusela,
5.5.2023

Vieläkö muistat klassisen 16400-tekstiviestipalvelun? Hyviä uutisia – palvelu on yhä toiminnassa ja valmiina käyttöösi mihin aikaan vuorokaudesta tahansa!

Mistä 16400 oikein sai alkunsa?

Tietäjät tietävät, että 16400-tekstiviestipalvelu on ollut olemassa jo viime vuosituhannella. Se perustettiin 1990-luvulla, jolloin operaattorit avasivat erilaisia SMS-palveluita. Tuolloin oli olemassa monenlaisia SMS-palveluita, joista tilattiin ahkerasti muun muassa soittoääniä ja logoja puhelimiin.

Millainen 16400 oli ennen?

Aika kului, vuosituhat vaihtui ja vuonna 2006 Fonecta osti 16400-palvelun itselleen sen ehdittyä olla välillä ulkomaisessakin omistuksessa. Tuolloin SMS-palvelu oli hieman erilainen. Siinä oli kahdenlaisia palveluita, hakuja ja vahteja.

Hakupalveluissa oli yhä nykyäänkin käytössä oleva nimi- ja numerohaku, jolla pystyi etsimään yhteystietoja. Tämän lisäksi numerossa oli autofakta-palvelu, joka tarjosi auton omistajatietoja sekä bussiaikataulujen tietoja.

Erilaista tämän päivän 16400-palveluun verrattuna oli vahdit, kuten uutisvahti, talousvahti sekä formulavahti. Myös ravivahti sekä lotto- ja kenovahdit olivat tarjolla niitä kaipaaville. Tämän ohella tekstarilla sai myös säätiedot niin maalla kuin merelläkin sekä Vikingloton, Jokerin ynnä muiden arvontojen tulokset. Olisikin hauska tietää, onko joku lottovoittaja joskus saanut tietää onnenkantamoisestaan 16400-palvelun välityksellä!

Yllä mainittujen ominaisuuksien ohella palvelussa oli tarjolla myös verotietoja sekä osaketietoja. Tätä palvelua ovat varmasti hyödyntäneet aikanaan ahkerat taloushait!

Mitä kaikkea 16400-palvelusta löytyy nykyään?

Aikojen saatossa Internet ja älypuhelimet ovat yleistyneet, millä on ollut vaikutuksensa myös erilaisten SMS-palveluiden kysyntään. 16400 on myös siirtynyt nykypäivään ja osaa nykyisin kertoa sinulle yhteystiedot nimen tai numeron perusteella, ajoneuvojen omistajatiedot tai kaikki ajoneuvosta saatavilla olevat viralliset tiedot, kuten katsastus- tai historiatiedot. Tämän ohella palvelusta on hyötyä esimerkiksi autokaupoilla, sillä sen avulla pystyy tekemään autosta luotettavan hinta-arvion.

Haluamasi tieto on yhä vain yhden tekstiviestin päässä!

Näin käytät palvelua

Etsiessäsi yhteystietoja henkilön nimellä toimi näin:

  1. Kirjoita viestikenttään etsittävän henkilön etunimi, sukunimi sekä paikkakunta. Esimerkiksi: MAIJA MEIKÄLÄINEN HELSINKI.
  2. Näppäile viestin vastaanottajaksi numero 16400.
  3. Vastaanota paluuviestillä etsimäsi tiedot! Tekstiviestihaun hinta on 5,10 €. Jos paikkakuntakohtainen haku tuottaa useampia tuloksia, saat kaikki tiedot yhden haun hinnalla. Mikäli etsimälläsi henkilön nimellä tai yrityksellä löytyy yhteystietoja muualta Suomesta, voit laajentaa hakuasi koko Suomen alueelle hintaan 2,90 €.

Kun etsit tietoja ajoneuvolle, toimi näin:

  1. Kirjoita viestikenttään auton rekisteritunnus. Esimerkiksi: ABC-123.
  2. Näppäile viestin vastaanottajaksi numero 16400.
  3. Vastaanota paluuviestinä ajoneuvon perustiedot, eli omistajan tai mahdollisen haltijan nimi- ja osoitetiedot.
  4. Laajenna hakuasi halutessasi omistajan tai haltijan puhelinnumerolla, auton teknisillä ja historiatiedoilla tai auton hinta-arviolla.

Haun pystyt tekemään kaikista seuraavista ajoneuvoluokista: auto, moottoripyörä, perävaunu, mopo, traktori, moottorityökone, maastoajoneuvo, moottorikelkka, siirtokilpi, vientirekisteröinti. Jos siis olet kiinnostunut, onko ajoneuvossa verot rästissä, milloin siinä on seuraava katsastus tai kuka auton omistaa, on vastaus yhden viestin päässä.

Tietopankki taskussasi

16400-tekstiviestipalvelu on kätevä silloin, jos jonkun auto on esimerkiksi pysäköity väärin, tai jos sinut valtaa äkillinen tarve soittaa kaukaiselle sukulaiselle, jonka numero ei ole enää tallessa. Tuolloin voit vain yksinkertaisesti näppäillä etsittävän henkilön tai ajoneuvon tiedot viestikenttään, ja saada yhteys tavoittelemaasi tahoon. Voiko tiedonhaku tästä helpommaksi enää muuttua? Ei voi!