”Miten Aku Ankka on päässyt työnjohtajaksi?” – Näitä asioita 020202 Palvelusta kysytään

Kirjoittaja Reija Juusela,
26.8.2022

Mietityttääkö jokin asia tai tuliko kiistatilanne tietovisassa? Suomalaisilla on yksi palvelu, johon he soittavat, kun haluavat saada vastauksia. 020202 Palvelun työntekijä paljastaa hauskimmat palveluun tulleet kysymykset.

Suomalaisia kiinnostavat kirjaimellisesti asiat maan ja taivaan välillä, mikä kuuluu myös 020202 Palveluun tulevissa puheluissa. Iltojen pimentyessä ja kuun loimutessa kirkkaasti taivaalla saattavat asiakkaat miettiä, kuka oli ensimmäinen kuussa käynyt ihminen.

Nollakakkosen asiakaspalvelija Maija kertoo, että kesällä asiakkaat pohtivat vesistöillä kulkiessaan, pitääkö kalojen juoda vettä tai miksi veneiden nopeutta ilmaistaan solmujen avulla.

“Kautta aikojen yksi suosituimmista kysymyksistä on tietenkin lättytaikinan resepti. Meillä taitaa asiakaspalvelijat osata sen jo ulkoa!”

Nollakakkonen on puolueeton apu silloin, kun peli-illassa tulee vastaan pattitilanne. Tietovisaa pelaaville asiakkaille on kerrottu mm. Suomen suurimman sikalan sijainti ja varmistettu, onko tassi suomen yleiskielen sana vai murresana.

“Tietovisakysymyksiin on aika helppo löytää vastaus, mutta joskus joku asiakas mietti, miten hän voisi perustaa oman uskonnon tai mikä on elämän tarkoitus. Näihin on vähän kinkkisempää vastata. Meiltä on myös kyselty Jeesuksen puhelinnumeroa tai puhelinnumeroa edesmenneelle ystävälle.”

Välillä vastaan tulee myös tilanteita, joissa asiakkaan televisio tai kännykkä ei toimi. Yleistä on, että asiakkaat ovat ottaneet vahingossa television tekstityksen pois päältä, mutta kerran eräs asiakas oli onnistunut vaihtamaan puhelimensa kieleksi intian. Tässä tilanteessa asiakaspalvelija turvautui sanakirjan ja käyttöohjeen apuun.

Välillä Nollakakkosen asiakaspalvelijat toimivat parisuhdeneuvojan roolissa, sillä apua on kaivattu sekä puolison lepyttämiseen että rohkeuden saamiseen kosintatilanteessa.

“On tosi kiva, että asiakkaat luottavat meihin ja kysyvät kaikenlaista. Mieleeni tulee ainoastaan yksi kysymys, johon en ole osannut vastata. Asiakas halusi tietää, miten Aku Ankka on päässyt työnjohtajaksi. Siihen on mahdoton löytää vastausta.” Maija nauraa.

Asiasta uutisoi mm. Länsiväylä ja Tamperelainen.