Mitä tehdä talvilomalla? Nappaa tästä vinkit! 

Kirjoittaja Reija Juusela,
7.2.2022

Ovatko talviloman aktiviteetit vielä auki? Mikä olisi hauskin tapa viettää talvipäivä? Nollakakkosen työntekijät ovat todellisia tietopankkeja ja antoivat tässäkin asiassa ensiluokkaisia vastauksia, kun heiltä kysyttiin vinkkejä talviloman varalle. 

Pohjoinen on aina mitä parhain vaihtoehto hiihtolomalle

Suomessa voi harrastaa talvilajeja missä vain, jos lumitilanne vain on suotuisa. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä varmemmin pääsee nauttimaan valkoisesta maasta. Lappia suositeltiinkin työntekijöidemme keskuudessa oivaksi paikaksi nauttia auringosta ja ulkoilusta.   

Perinteiset hiihtoretket ja pulkkailut tuli mainittua moneen kertaan ja ne ovatkin suomalaisten kestosuosikkeja talvirientojen saralla. Myös avantouinti, mökkeily, luistelu, laskettelu ja lumilautailu saivat paljon kehuja. Joku rohkea ehdotti myös hankijuoksua, joka on erittäin tehokkaasti kuntoa nostattava talvijuoksun muoto. Ajatuksena on nimensä mukaisesti juosta umpihangessa, joten hiki nousee taatusti kokeneemmankin juoksijan pintaan.  

Lapin ohella Kuusamo sijaitsee sellaisella leveyspiirillä, että siellä eivät talvilomavinkit jää sään takia toteutumatta, minkä vuoksi työntekijämme suosittelivat sitä mainiona retkeilypaikkana. Kuusamossa pääsee myös laskettelemaan sekä rentoutumaan mökille, eli siellä on taatusti hienot puitteet talviloman viettämiseen. Jo yksin pohjoisen tarjoamat hiihtomahdollisuudet ovat hyvä syy hakea suksiboksi varastosta ja lähteä reissuun. Loputtomat ladut, revontulet ja hiihdon lomassa nautittu lämmin juoma ovat Kuusamon tarjoamia unohtumattomia elämyksiä!  

 Villasukkajuoksu tai Suomenlinna pakkaspäivänä  

Eteläisessä Suomessa on pohjoisen ohella paljon mahdollisuuksia harjoittaa erilaisia aktiviteetteja. Upean miljöön aurinkoiselle pakkaspäivälle tarjoaa Suomenlinna, jota yksi asiakaspalvelijoistamme keksi ehdottaa ajan ratoksi talvipäivänä. Tuolla pääkaupunkimme edustalla sijaitsevalla historiallisella merilinnoituksella on ennen ollut tärkeä sotilasstrateginen tarkoitus, mutta nykyisin se toimii ihastuttavana miljöönä, johon voi tehdä eväs- tai kävelyretken. Nähtävyyksien katselun kruunaa vielä ateriointi ravintolassa tai lämmin kaakao läheisessä kahvilassa.  

Jos rauhallinen kävely ja nähtävyyksien katselu eivät tyydytä aktiviteetinnälkää, voi jalkaansa vetää villasukat. Ei suinkaan rentoutuakseen, vaan villasukkajuoksua harjoittaakseen. Villasukkajuoksu on paljasjalkajuoksijoiden aloittama juoksutapa. Ideana siinä on juosta mahdollisimman luonnollisesti, joko täysin ilman kenkiä tai sitten erittäin minimaalisilla paljasjalkakengillä. Talvella maan kylmettyä monet paljasjalkailijat vetävät villasukat jalkaansa ja jatkavat tyytyväisinä lenkkeilyä. Tätä lajia voi kokeilla kuka tahansa, sillä jokaisen kotoa löytyy varmasti tarvittavat varusteet. Ei siis muuta kuin villasukat jalkaan ja lenkkipoluille! Pienen harjoittelun jälkeen voi jo osallistua seuraavana talvena villasukkajuoksujen MM-kisoihin, jotka järjestetään Suomen villasukkapääkaupungissa Orivedellä.  

Rentoutumista sisällä ja talviriehaa ulkona

Nollakakkosen työntekijät vinkkailivat monenlaisia touhuja sekä sisällä että ulkona. Onneksi he eivät kuitenkaan ole unohtaneet rentoutumisen tärkeyttä, sillä muita talvilomavinkkejä olivat palapelien kokoaminen sekä mökillä tai kotona rentoutuminen. Itsensä hemmottelu onkin mitä mainioin idea talvipäivänä; onko mitään parempaa kuin reippaan hiihtolenkin jälkeinen sauna, hieronta ja kasvohoito? Kun tämän lisäksi laittaa vielä kynttilät palamaan, leffan pyörimään ja asettuu sohvalle makaamaan villasukat jalassa, ei lomapäivä enää paljoa siitä voi parantua.  

Näiden lomavinkkien myötä on jälleen todettava, että nollakakkoslaisilta saa sitä mitä tilaa: puhelinnumerot, osoitteet, aukioloajat tai talvilomavinkit – jokaiseen löytyy vastaus ja ratkaisu!