Missä minä olen – Nollakakkosen paikannus- ja reittipalvelut

Kirjoittaja Reija Juusela,
19.7.2022

Missä olen? Mikä maa, mikä valuutta? Näihin kysymyksiin saat vastauksen Nollakakkosesta. Meillä vastaavat tiedonhaun ammattilaiset, joten sijainnin selvittäminen sujuu käden käänteessä.

 

Taksi pitäisi tilata, mutta missä olen?

Tyypillistä on, että ihmiset ovat lähteneet juhlimaan ja ravintolasta poistuessaan tilaavat taksia. Harva tietää ravintolan osoitetta tarkalleen, mutta osoitteen löytäminen on kuitenkin lasten leikkiä, sillä ravintolan nimen avulla sijainti saadaan selville piirulleen. 

Hieman kehittyneempää paikannustaitoa vaatii, jos asiakas kertoo, että auto on jättänyt tien päälle ja tietoa tarkasta osoitteesta ei ole. Maamerkkien avulla pystyy paikantamaan ihmisiä yllättävän helposti. Kuitenkin, jos seisoo pitkällä korpisuoralla ja ainoa maamerkki on läpitunkematon metsä, jota Suomenmaahan mahtuu melkoisesti, ei sitä kannata yrittää hyödyntää suunnistuksessa.  

Parasta tällaisessa tilanteessa on luottaa tekniikkaan ja pyytää asiakkaalta lupa hänen puhelimensa paikantamiseen. Paikantaminen tapahtuu puhelimeen lähetettävän paikannuslinkin kautta, jonka avulla saadaan sijainti tarkasti selville. Tämän jälkeen taksin ja hinausauton tilaaminen paikan päälle on huomattavasti helpompaa.  

Oletko eksynyt ja myöhässä hammaslääkäristä?

Joskus joidenkin paikkojen osoitteet ovat siitä hassuja, että huolimatta virallisesta osoitteesta saattaa kulku tapahtua esimerkiksi jonkin toisen kadun puolelta. Monesti Nollakakkosessa onkin ohjattu asiakkaita, jotka ovat soittaneet ja pyytäneet reittiohjeistusta milloin mihinkin. Tällöin apuna toimii esimerkiksi kartan satelliittikuva, Googlen Street View tai muut tiedot, joita kohteena olevasta paikasta löytyy. 

Eksynyt lapsi

Toisinaan Nollakakkonen saa asiakkaikseen lapsia, jotka ovat eksyneet. Hätä on tuolloin lapsella yleensä suuri, mutta lapsen paikantaminen tai perheenjäsenten metsästäminen on onneksi asiakaspalvelijoillemme tuttua. Lasten auttamiseksi tehdään aina kaikki voitava, eikä lasta päästetä linjoilta ennen kuin apu on saatu varmistettua. 

Toisinaan elämä kuljettaa ihmisen paikkoihin, joissa ei ole ennen tullut käytyä. Joskus alkoholilla on osuutta asiaan, mutta ei läheskään aina. Nollakakkosella on totuttu paikantamaan ihmisiä erilaisissa tilanteissa – välillä tilanteet ovat humoristisia, mutta toisinaan on myös tosi kyseessä. Yksi tavallisista kysymyksistä, joita Nollakakkoselle esitetään, onkin ”missä minä olen?” Oli hakusessa sitten osoite, katu tai sijainnin tarkat koordinaatit, osaavat asiakaspalvelijamme vastata tähän kysymykseen! 

Elämässä tulee myös vastaan tilanteita, jolloin on helpompi suosia itsepalvelukanavia. Tiesitkö, että pystyt paikantamaan itse itsesi Fonectan kartta- ja reittipalvelussa