Käytetyn auton osto tai myynti on Suomessa yleistä – vuonna 2019 käytettyjä henkilöautoja ostettiin yli 620 000 ja kuorma-autojakin yli 73 000 auton verran.

Autokaupoilla kannattaa kuitenkin olla tarkkana, jotta tietää varmasti mitä ostaa. Onneksi auton rekisterinumeron ja 020202-palvelun avulla voit hankkia autosta tarvitsemasi tiedot ennen vaihtoauton ostoa.

Nollakakkosen rekisterinumerohaku tekstiviestillä on oiva palvelu käytetyn auton ostajalle. Rekisterinumeron perusteella autosta selviävät auton omistaja ja verotiedot, teknisiä tietoja sekä paljon muuta hyödyllistä. Kun tiedät, millaista autoa olet hankkimassa, voit lähteä kaupantekoon turvallisemmin mielin.

Rekisterinumerohaku on kätevä palvelu myös käytetyn auton myyntiin. Sen avulla autostaan voi saada varmasti ajantasaiset tiedot, jotka on sitten helppo laittaa auton myynti-ilmoitukseen tai toimittaa ostajaehdokkaalle.

Autojen lisäksi rekisterinumerohausta voi hakea muitakin ajoneuvoja: moottoripyöriä, mopoja, perävaunuja, traktoreita, moottorityökoneita, maastoajoneuvoja ja moottorikelkkoja sekä siirtokilvellisiä ja vientirekisteröityjä ajoneuvoja. Palvelusta onkin apua myös käytettyjen työkoneiden ostoon.

Kuka omistaa auton?

Käytettyä autoa ostaessa on tärkeää varmistaa, että myyjä omistaa auton. Mikäli rekisteriote ei ole enää tallessa, auton omistaja selviää helposti tekstiviestipalvelusta rekisterinumeron avulla.

Kun teet rekisterinumerohaun tekstiviestillä numeroon 020202, saat paluuviestissä ajoneuvon omistajan ja haltijan tiedot. Paluuviestissä saat myös ohjeet omistajan tai haltijan puhelinnumerohakuun.

Voit aina myös soittaa numeroon 020202, jolloin saat niin omistajan tiedot kuin puhelinnumeron samalla kertaa.

Selvitä ajoneuvon tiedot jo ennen koeajoa

Ennen käytetyn auton ostoa on hyvä tutustua ajoneuvon avaintietoihin etukäteen.

Nollakakkosen Rekisterinumerohaun kautta saat tekstiviestillä omistajatietojen lisäksi muita hyödyllisiä ja käyttökelpoisia tietoja, jotka voivat vaikuttaa ostopäätökseesi.

Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkamittarilukema, mahdolliset rajoitustiedot, seuraavan määräaikaiskatsastuksen ajankohta sekä ajoneuvon käyttöönottopäivä.

Vaihtoautosta voi olla hyvä selvittää myös sen muita teknisiä- ja historiatietoja, kuten auton edelliset omistajat.

Rekisterinumerohaun paluuviestiin vastaamalla saat kattavan tietopaketin ajoneuvon kaikista saatavilla olevista teknisistä ja historiatiedoista. Auton tekniset tiedot sisältävät esimerkiksi moottorin tarkemmat tiedot, turvavarusteet sekä rengas- ja vannekoot.

Voit lukea tarkemmin Nollakakkosen Rekisterinumerohaun sisältämistä tiedoista täältä!

Tarkista auton tiedot luotettavasti ja nopeasti

Auton rekisteritiedot tulevat suoraan liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikenneasioiden rekisteristä. Näin varmistamme, että saamasi ajoneuvotiedot ovat aina ajan tasalla. Auton omistajan tai haltijan yhteystiedot saamme 020202:n omasta tietokannasta.

Tekstiviestillä tehtävän rekisterinumerohaun hinnat löydät täältä. Voit tarkistaa 020202 Palvelun puheluhinnaston täältä.

Kun siis lähdet autokaupoille, soita tai laita rekisteritunnus tekstiviestillä numeroon 020202!