Kuka soittaa? – Tuntemattoman numeron takana on monta tarinaa

Kirjoittaja Reija Juusela,
6.2.2020

Mitä ajattelet, kun tuntematon numero soittaa?  Ajatteletko heti, että sinulle yritetään myydä jotain? Se on toki mahdollista, mutta tuntemattoman numeron takana voi olla monta muutakin tarinaa.

Tuntemattomasta numerosta saattaa soittaa esimerkiksi lääkäri, autohuollon edustaja tai esimerkiksi joku, joka on löytänyt kadulle pudonneen lompakkosi.

Ehkä on käynyt niin, että olet vahingossa pysäköinyt auton väärään parkkiruutuun ja parkkiruudun omistaja yrittää tavoitella sinua.

Kävi ilmi, että numeron takana olikin tulevan työpaikan toimitusjohtaja, joka oli tarjoamassa töitä.

Toinen asiakas kertoi selvittäneensä Nollakakkosen avulla salaisen ihailijansa henkilöllisyyden. Kuka hänelle soitti, oli tuttu kaveri, mutta numero oli vaihtunut.

Joskus vieraaseen numeroon soittaminen saattaa jännittää. Me autamme siinäkin tilanteessa. Eräs asiakkaamme oli erittäin tyytyväinen, kun asiakaspalvelijamme soitti hänen puolestaan tuntemattomaan numeroon. Toisessa päässä vastasi asiakkaan ystävä, jonka numero oli vaihtunut. Avullamme ystävät saivat jälleen toisiinsa yhteyden.

Palveluidemme hintatiedot löydät täältä.

 

Tässä vielä muutamia yleisimpiä kysymyksiä mitä tuntemattomasta numerosta tuleva soitto herättää:

Outo numero soittaa. Voiko tuntemattoman numeron saada selville?
Kyllä! Puhelin– ja tekstiviestipalvelustamme löydät kaikki julkiset puhelinnumerotiedot.

Miten voin soittaa tuntemattomasta numerosta?
Voit soittaessasi lisätä numeron alkuun #31#, jolloin puhelinnumerosi ei välity ollenkaan vastaanottajalle. Näppäile siis esimerkiksi #31#0401234567.

Onko minulla salainen numero?
Voit tarkistaa omalta operaattoriltasi, onko puhelinnumerosi salainen.

Voiko poliisi soittaa tuntemattomasta numerosta?
Kyllä. Monet viranomaisten ja virastojen soittamat puhelut tulevat salaisista numeroista, eivätkä ne näy vastaanottajalle.