Hauskoja joulupukkitarinoita

Kirjoittaja Reija Juusela,
22.12.2022

Viime joulun korvilla kyselimme Facebookissa erilaisia muistoja ja hauskoja kommelluksia liittyen joulupukkiin, ja hauskoja tarinoita tulikin runsain mitoin luettavaksi. Lue tästä artikkelista, mitä kaikkea hassua on sattunut joulupukin kanssa.

Joulupukki ehtii moneen paikkaan

Joulupukki on vieraillut monen suomalaisen kodissa, ja kaikesta päätellen moni joulunviettäjä on tehnyt havainnon, että pukilla on hämmästyttävä kyky olla useassa paikassa samaan aikaan: ”Helsingissä kotikulmilla vilisi aattona pukkeja kaikkialla, kun olin lapsi. Oli siinä usko koetuksella… Mutta vanhemmat selittivät, että pukki on niin nopea, että ehtii käydä kaikkialla ja siksi näkyy yksi pukki monessa paikassa.”

Kerran eräs kommentoijista oli itse suorittamassa pukin pestiä ja seisoi autollaan liikennevaloissa täydessä pukkiasussa. Katsahtaessaan ympärilleen hän sai huomata, että valoissa oli kolme muutakin pukkia odottelemassa valojen vaihtumista.

Pukin monet apurit

Pukki on kaikesta päätellen ilmiömäisen nopea, minkä lisäksi moni kertoo lapsuusajan muistosta, jossa pukki onkin paljastunut omaksi isäksi, isoisäksi, veljeksi tai naapurin sedäksi. Eräs kommentoijistamme kertoi huomanneensa vasta jälkikäteen jouluaattona otetuista kuvista, että pukilla onkin sormessaan samat sormukset kuin ukilla. Kerran taas pukki oli meinannut jouluna kaataa kuusen, johon isoäiti oli huudahtanut, että ”Olehan varovainen ukki, ei kun pukki!” Yhtenä jouluna taas eräs vastaaja kertoi ihmetelleensä, miten pukilla on aivan naapurin Lempin ääni. Ihmeellinen sattuma kerrassaan!

Yksi kommentoijista kertoo olleensa reipas, ja ryhtyneensä selvittämään, kuka parran takana oli: ”Pienenä tyttönä repäisin pukilta parran pois ja kappas, siellähän se naapurin Erkki olikin!”

Isä ulos, pukki sisään

Monenlaista hauskaa ja hieman vaarallistakin kommellusta on sattunut jouluna pukin kiertäessä koteja. Yksi kommentoijista kertoo kerran käyneen niinkin, että kun kuusessa vielä käytettiin eläviä kynttilöitä, oli pukin parta näistä syttynyt tuleen.

Tavallista on myös se, että ihmisillä on muistoja liittyen perheenjäsenten poissaoloon silloin, kun pukki on paikalla. Eräs kommentoijista muistelee, miten oli lapsuudessaan todistanut pukin vierailua, mutta eno oli silloin aina harmillisesti ulkona vahtimassa pukin poroja. Samainen henkilö kertoi myös, että kerran pukki oli jälleen aattona jakamassa lahjoja, mutta tällä kertaa täti loisti poissaolollaan, tarinan mukaan kuulemma lukemassa läksyjä. Samankaltaisia tarinoita tuli muiltakin vastaajilta, ja useimmiten muistoissa se oli juuri isä, joka pukin vierailun ajaksi katosi jonnekin.

Monenlaisia hauskoja muistoja liittyy lapsuuden jouluihin ja pukin vierailuihin. Kaikissa niissä on usein läsnä perheenjäseniksi paljastuneita pukkeja ja muita hauskoja kommelluksia. Joulupukki on meille Nollakakkosellakin melko tuttu hahmo, sillä hänen osoitettaan tiedustellaan meiltä suhteellisen usein. Moni suomalaiskoti onkin saanut joulun lahjatoivelistan matkaan kauttamme!