Ananas pizzassa kuohutti tunteita – juhannuksena Nollakakkosella etsittiin helikopteria, päivystäviä parranleikkaajia ja autettiin karanneita poneja

Kirjoittaja Reija Juusela,
5.7.2023

Juhannus on Nollakakkosella yksi kiireisimmistä hetkistä vuodessa. Juhannuksen aikana koko Suomen kansa hyödyntää ympärivuorokautista numeropalvelua, ja palvelusta kysytään mitä erilaisimpia asioita.

Palvelusta tiedusteltiin pinta-alaltaan suurinta kaupunkia Euroopassa, aprikoitiin kroketin sääntöjä (portteja ei saa siirtää kesken pelin) sekä tiedusteltiin koivun ja männyn lämpöarvoja.

Kesäpäivänseisaus aiheutti myös aivojumppaa: ”Eräs pariskunta kinasteli, oliko kesäpäivänseisaus juhannusaattona vai -päivänä, ja he päättivät kysyä asiaa Nollakakkosesta. Puhelu päättyi naisen ilonhuutoihin, kun hän oli oikeassa ja mies väärässä. Pariskunnan pienimuotoinen humalatila teki tilanteesta erityisen hauskan!” kertoo Nollakakkosen asiakaspalvelija Roope.

Ananas pizzassa perui taksin

Juhannusviikonlopun aikana tilattiin Nollakakkosesta tuhansia taksikyytejä. Joukkoon mahtui myös tiedustelu alueella tilattavissa olevista helikopterikyydeistä.

Takseihin jää ajoittain asiakkaiden omaisuutta, ja nyt juhannuksena metsästettiin hieman erikoisempaa löytötavaraa. Asiakas oli kadottanut muovipussin, jossa oli iso pino laskuja. Tarina ei kerro, miksi juhannuksen viettoon oli lähdetty laskukassin kanssa, mutta toivottavasti kassi löytyi!

Juhannukseen mahtui myös dramatiikkaa, kun tuiki tavallinen taksitilaus sai odottamattoman käänteen: puhelun lopuksi asiakas kysäisi asiakaspalvelijan näkemystä ananaksesta pizzan täytteenä. Tämä ikuisuuskysymys kuumentaa tunteita vuodesta toiseen ja kaikesta päätellen vastaus oli asiakkaan mielestä väärä, sillä hän ilmaisi erimielisyytensä jättämällä taksin tilaamisen sikseen ja lopettamalla puhelun. Nollakakkosen mielestä kuitenkin kaikki täytteet sopivat pizzaan!

Salaisia agentteja, päivystäviä parranleikkaajia ja eläinpuiston karanneita poneja

Juhannuksen aikana saatiin kuulla muun muassa pääsiäistoivotuksia, etsittiin paljupumpun käyttöapunumeroa, pähkäiltiin kaapattua Facebook-tiliä ja selviteltiin pelastuslaitoksen numeroa jääkaapin taakse jumiin jääneen kissan takia. Myös puhelinnumeroa kenialaisen rallitapahtuman lähetykseen etsittiin – tällä kertaa valitettavasti tuloksetta.

Näiden ohella selviteltiin erään kaupan puhelinnumeroa, sillä sen aitojen taakse oli jäänyt pieni joukko ihmisiä jumiin kaupan jo mentyä kiinni. Jumissa olleita ihmisiä oli liikkeellä useampiakin, sillä eräs toinen asiakas puolestaan soitteli apua ja kertoi olevansa jumissa hautausmaalla. Jumissa sanoi olevansa myös muuan asiakas, joka kertoi lisäksi olevansa salainen agentti.

Myös päivystävää parranleikkaajaa etsittiin kissojen ja koirien kanssa juhannussunnuntain iltana. Asiakaspalvelijamme olivat lisäksi Amorin apulaisina, kun eräs herrasmies etsi vanhainkodissa tapaamansa ”ihanan rouvan” yhteystietoja.

Yhteystietoja etsittiin myös eläinpuistolle juhannuspäivän aamuna. Eläinpuiston ponit olivat karanneet vapauteen, minkä vuoksi asiakas oli yllättynyt melkoisesti löydettyään omalta pihaltaan aamulla poneja.