Anniina Niemelä suoritti monipuolisen harjoittelun Nollakakkosella

Anniina Niemelä opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa toista vuotta, ja on opintojen ohessa työskennellyt asiakaspalvelijana Nollakakkosella. Töiden yhdistäminen opintoihin on ollut vaivatonta, sillä Anniinan opinahjo ja Nollakakkosen toimisto sijaitsevat aivan vierekkäin keskeisellä paikalla Turun Kupittaalla.

Opinnot ja työt yhdistyvät

Ammattikorkeakouluopintoihin kuuluu pakollisena harjoittelujakso, jonka Anniina halusi suorittaa siten, että saisi siitä työelämää ajatellen mahdollisimman suuren hyödyn. Niinpä hän tiedusteli esihenkilöltään mahdollisuutta suorittaa harjoittelu Nollakakkosella. Idea sai tuulta purjeisiinsa ja nyt Anniina on jo loppusuoralla harkassaan.

”Päädyin alun perin Nollakakkoselle töihin, kun LinkedInissä näin yhden opiskelukaverini olevan täällä töissä, minkä jälkeen pääsin itsekin aloittamaan täällä. Työni on ollut asiakaspalvelutyötä, ja nyt harjoittelun myötä olen päässyt tutustumaan laajemmin Nollakakkosen yritystoimintaan.”

Myynti-insinöörin opinnot antavat monipuolisen osaamisen

Anniina opiskelee myynti-insinööriksi, mikä on monipuolinen koulutuspolku pitäen sisällään niin taloushallinnon kuin HR-alan opintoja. Nollakakkosella hän on päässyt hyödyntämään osaamistaan niin talouspuolen kuin HR:n parissa.

”Olen työskennellyt Nollakakkosen Great Place to Work -asioiden kanssa, minkä ohella olen työstänyt yrityksemme DEI-ohjeistusta, tehnyt matkustusohjeita sekä luonut laskuja ja lähettänyt niitä.”

Harkasta on jäänyt käteen itsenäinen työote ja laajentunut käsitys Nollakakkosen toiminnasta

”Harjoittelujaksoni on ollut antoisa, ja olen oppinut työskentelemään itsenäisesti sekä löytämään ratkaisuja ongelmiin. On ollut myös kiintoisaa nähdä, miten yrityksen talouspuoli ja HR limittyvät yhteen ja miten suuri vaikutus niillä on kokonaisuudessaan. Hyvän ja toimivan HR-työn rooli on valtavan suuri.”

Harjoittelun myötä Anniina on saanut myös tutustua uusiin ihmisiin. ”On ollut kiva oppia tuntemaan eri ihmisiä paremmin, minkä lisäksi olen päässyt tutustumaan eri työntekijöiden rooleihin syvemmin ja minulle on tullut selkeämmäksi, mitä kukakin tekee.”

Harjoittelujakson loppupuolella Anniinan katse on tulevassa ja suunnitelmissa siintää oman alan työpaikan hankkiminen. ”Harjoittelujaksossani on ollut kivointa sen monipuolisuus sekä vaihtelevat päivät. Tulevaisuudessa pyrin löytämään oman alani töitä sellaisten tehtävien parista, jotka minua kiinnostavat. Saa nähdä, en tiedä vielä tarkemmin, mutta valinnanvaraa onneksi on johtuen koulutukseni monipuolisuudesta.”

Takaisin