Joulukorttien postituspäivät lähestyvät – muista nämä seikat kortteja lähettäessäsi!

Joulu lähestyy ja joulukorttien ja joulutervehdysten postituspäivät alkavat olla siten lähellä, että postimerkit on hyvä hankkia ja päivät merkitä almanakkaan.

  1. Ota muistiin korttien lähetyspäivämäärät!
  2. Tarkista, että osoitteet ovat ajan tasalla.
  3. Muista liimata korttiin joko joulun ikimerkki tai kotimaan ikimerkki
  4. Lähetä kortit punaisessa kuoressa, niin sujuvoitat Postin työtä!

Älä unohda lähettää postikortteja!

Joulukorttien lähetys on mukava tapa aloittaa joulunalusaika. Jotta kortit ehtivät ajoissa perille, on hyvä olla tietoinen joulutervehdysten postituspäivistä sekä muista käytännöistä.

Viimeinen lähetyspäivä joulukorteille joulun ikimerkillä on 13.12. klo 24 mennessä. Jos lähettää kortin tai kirjeen kotimaan ikimerkillä, on sen oltava postilaatikossa viimeistään sunnuntaina 18.12. klo 24. Jos taas lähettää postikortin netissä, on sillä viimeinen lähetysajankohta klo 12 joulukuun 18. päivänä. Pikakirje ehtii perille vielä myöhemminkin, sillä sen viimeinen lähetyspäivä on 21.12.

Osoite hukassa?

Ihmiset muuttavat ajoittain tiuhaankin, ja toisinaan osoitekirjan päivittäminen saattaa unohtua. Ajantasaiset osoitetiedot löytyvät kuitenkin kätevästi Nollakakkosesta, jossa on käytössä sekä 020202 Palvelut Oy:n tietokanta että Digi- ja väestötietoviraston osoitetietokanta. Monesti ihmiset soittavatkin joulun alla tiedustellakseen samassa puhelussa useankin ihmisen osoitteita.

On hyvin tavallista, että kun ihmiset etsivät osoitteita tuttavilleen, on samannimisiä ihmisiä useita. Tuolloin osoitteen metsästämisessä hyödyttää suuresti, jos asiakas osaa kertoa esimerkiksi etsittävän henkilön toisen nimen, syntymäajan tai vaikkapa entisen osoitteen. Siten hakua pystyy rajaamaan ja tarkentamaan, jotta oikeat tiedot löytyvät.

Punainen kuori?

Punainen kuori on varma joulun merkki. Sitä käytetään joulukorttilähetyksissä, ja sen käyttö on suositeltua, sillä se nopeuttaa korttien päätymistä joulukorttilajitteluun. Kortit menevät toki perille, vaikka niitä ei punaisessa kuoressa lähettäisikään, mutta sen käyttäminen sujuvoittaa ja nopeuttaa Postin työntekijöiden työskentelyä ja sitä kautta postin saapumista perille.

Punaisia kirjekuoria jaetaan Postinen-lehden välissä kaikkiin kotitalouksiin, joissa ilmaisjakelua ei ole kielletty. Punaisia kuoria saa myös kaikista Postin toimipisteistä, minkä lisäksi kortit voi lähettää ilmankin kuorta. Punaisessa kuoressa postitettuja joulukortteja aletaan jakaa 7.12.

Pakettien viimeiset lähetyspäivät

Joulupakettien suhteen on myös omat aikarajansa. XXS-kokoinen paketti tulee olla viimeistään perjantaina 16.12. postilaatikossa, jos toivoo sen ehtivän jouluksi perille. Muut paketit tulee olla pakettiautomaatissa tai postin toimipisteessä viimeistään 21.12.

Takaisin