Elina Laaksonen on Nollakakkosella HR-harjoittelijana

Vuonna 2020 Elina Laaksonen oli opiskelija ja kaipasi opintojen oheen osa-aikaista työtä. Kaipaamansa työpaikan hän löysi Turun kauppakorkeakoulun luentosalissa, kun Nollakakkoselta oli tullut väkeä yliopistolle pitämään yritysluentoa ja kertomaan avoimista työpaikoista.

Luennon innoittamana Elina päätti hakea työpaikkaa ja aloittikin samana vuonna työskentelyn asiakaspalvelijana Nollakakkosella. Nyt kahden vuoden jälkeen hän on opintojensa loppusuoralla ja suorittaa harjoittelua Nollakakkosen henkilöstöpäällikön Henna Kuisman johdolla.

Opiskelen Turun kauppakorkeakoulussa pääaineena markkinointia ja sivuaineina johtamista ja organisointia sekä psykologiaa. Opinnoissa on nyt viimeinen vuosi käynnissä. Halusin suorittaa harjoittelun Nollakakkosella, sillä yritys on melko iso, minkä johdosta talon sisällä on todella monipuolista toimintaa. Ajattelin, että täällä pystyy oppimaan paljon.

Elina kertoo viihtyneensä Nollakakkosella hyvin: ”Minun mielestäni tämä on erittäin hyvä työpaikka.” Asiakaspalvelu on hänen mukaansa mukavaa ja tarjoaa monipuolisuudessaan vaihtelevuutta ja väriä päiviin.

Asiakaspalvelutyössä on saanut haastaa itseään, mistä olen nauttinut. Kahden vuoden työskentelyn jälkeen alkoi tuntua, etten kuitenkaan enää pysty haastamaan itseäni siinä, ja aloin kaivata jotain uutta. Koska opiskelen kaupallista alaa, mutta en ole oman alan töitä ehtinyt vielä paljoa tehdä, päätin kysyä Nollakakkoselta mahdollisuutta suorittaa harjoittelu täällä.

Talon sisältä järjestyi Elinalle HR-harjoittelijan paikka, jossa hän onkin kesällä viihtynyt hyvin – haasteita ei tarvinnut siis lähteä hakemaan muualta. ”Halusin kokeilla, millaista työ henkilöstöpuolella on. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja ihmismielestä ja ajattelin, että voisin sopia HR-työhön.

Myös vankasta asiakaspalvelutaustasta on hyötyä, sillä niin henkilöstöalalla kuin asiakaspalvelussa ollaan paljon tekemisissä ihmisten kanssa. ”Se myös tuo kivaa uutta näkökulmaa asiakaspalveluun, kun pääsee tekemään muita hommia. Se ikään kuin laajentaa näkemystä organisaatiosta ja sen eri osista.

Pitkän tähtäimen suunnitelmana eteneminen ja erilaiset työtehtävät

Elina oli jo ennen Nollakakkoselle tuloaan suunnitellut, että yrittäisi päästä työpaikkaan, jossa voi siirtyä tehtävästä toiseen. ”Olin ajatellut, että haluan töihin organisaatioon, jossa on mahdollisuus edetä ja tehdä monia erilaisia töitä. Periaatteessa minulla oli tällainen pitkän tähtäimen suunnitelma, mutta siinä mielessä Nollakakkonen oli hyvä valinta, koska täällä on matalahierarkinen ja rento meininki. Voi helposti kysyä erilaisista uramahdollisuuksista ja katsoa, mihin se johtaa.

Elina on kokenut harjoittelun hyödylliseksi. ”Olen päässyt hyödyntämään koulusta saatua teoriatietoa, mikä on ollut mukavaa. Olen saanut aika vapaat kädet tähän työskentelyyn ja päässyt itsenäisesti työstämään materiaaleja. On ollut mukavaa, että on saanut oman näkemyksen mukaan tulkita ja käyttää luovuutta. Harjoittelun aikana minulle on myös selkiytynyt, että minua kiinnostaa strateginen työskentely, jossa keskitytään työpaikan kehittämiseen pitkällä tähtäimellä.

Harjoittelupaikasta ammatillista kehittymistä

Elinalla oli harjoittelulle kriteereinä omien tulevaisuudensuunnitelmien selkiytyminen sekä ammatillinen kehittyminen. ”Halusin, että oppisin uutta ja löytäisin itsestäni uusia osaamisalueita. Halusin myös päästä hyödyntämään taitojani ja kokeilemaan, mistä pidän. Ennen kaikkea halusin maksimoida oppimisen tulevan työelämän kannalta.

Tulevaisuus ei ole vielä tässä vaiheessa opintoja täysin selkeä, mutta Nollakakkonen on auttanut hieman viitoittamaan tietä. Jatkossa Elina kertoo olevansa halukas saamaan kokemusta myös markkinoinnin saralla. ”Minun haaveenani olisi, että jonain päivänä työskentelisin pestissä, jossa jokainen päivä on erilainen ja jossa pääsen haastamaan itseäni aidosti ja samalla tekemään hyvää ja auttamaan ihmisiä.

Nollakakkosen kulttuuri ja tapa mahdollistaa tehtävästä toiseen siirtyminen saa Elinalta kiitosta. ”Harjoittelupaikan saaminen oli helppoa ja kynnys asiasta kysymiseen oli matala. Rohkaisen kyllä myös muita hakemaan, sillä tämä on todella monipuolinen organisaatio ja täällä on mahdollisuuksia kehittyä, jos niin haluaa. Ja siinähän ei menetä mitään, jos kysyy!

Takaisin