Näin Nollakakkosessa autetaan suomalaisia pikkujouluaikaan

Pikkujoulukausi alkaa käydä kuumana, jolloin alkavat taas Nollakakkosen puhelinlinjatkin lämmetä. Langoilla pääsee seuraamaan jos jonkinlaista käynnissä olevaan sesonkiin liittyvää tilannetta, joihin asiakaspalvelijat etsivät välillä luoviakin ratkaisuja.

PikkujoulupakettiAukioloajat, tuotetiedustelut ja pöytävaraukset käden käänteessä

Yksi tavallisimmista kysymyksistä näin pikkujoulujen aikaan koskee ravintoloita: mihin aikaan avaa ovensa Äänekosken Bar Hurmos? Entä milloin Levin Kekäle Bar & Kitchen -ravintolan keittiö sulkeutuu? Mitä kautta sinne saa parhaiten tehtyä pöytävarauksen? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen on Nollakakkosella totuttu vastaamaan.

Joskus on käynyt ilmi jopa kesken taksimatkan, että määränpäänä oleva kuppila onkin sulkenut ovensa jo vuosi sitten. Tämän vuoksi onkin hyvä varmistaa meiltä, mihin ravintolaan kannattaa suunnata pikkujouluna. Ja mitä tulee pöytävarauksen tekemiseen, ei se ole koskaan ollut helpompaa – Nollakakkonen on tottunut buukkaamaan juhlaseurueille pöytiä monien pikkujoulujen ajan.

Asia, joka mietityttää suomalaisia vuodesta ja juhlasta toiseen ovat Alkon aukioloajat. Joskus pikkujouluvirvokkeet on hankittu hyvissä ajoin ja viinikaappi on täynnä Moscatoa jo syyskuussa. On sitä kuitenkin joskus niinkin käynyt, että asiakkaalle on kiireellä alettu selvittämään paikallisen Alkon aukioloaikoja, jonkin tuotteen myymäläsaatavuutta ja lopuksi tilattu vielä kiireen vilkkaa taksi juhlajuomahankintoja tekemään. Onneksi Nollakakkosella ollaan kartalla myös erikoisalojen liikkeiden aukioloista niin arkena kuin juhlana.

Hakusessa puoliso, kengät tai paketti?

Ajoittain Nollakakkosella kaivetaan suurennuslasit esille ja ryhdytään etsivän töihin. Milloin hukassa on pikkujouluriennoissa tavattu mielitietty, milloin pankkikortti tai lompakko ja onpahan joskus metsästetty yhdessä asiakkaan kadonneita pikkujoulukenkiäkin. Kaikki etsinnän kohteet pyritään aina parhaan mukaan löytämään tai keksimään tilanteelle jokin vaihtoehtoinen ratkaisu. Pikkujoulukenkien suhteen ratkaisu esimerkiksi oli se, että asiakkaan puolesta laitettiin kysely paikalliselle taksiyhtiölle, joskos joku kuljettajista olisi sattunut törmäämään takapenkillään ajelehtiviin kiiltäviin punanahkaisiin kenkiin. Tämän jälkeen etsittiin vielä varmuuden vuoksi uudet vastaavat kengät paikallisesta kenkäliikkeestä.

Taannoin kävi myös niin, että pikkujoulujen keskeltä soittanut miesasiakas kertoi etsivänsä vaimoa. Puhelussa kävi kuitenkin ilmi, että vaimo mieheltä jo löytyi – nyt oli hakusessa vain puhelinnumero, joka ei ollut uuteen puhelimeen tallennettu. Loppujen lopuksi asiakas sai puhelinnumeron, löysi vaimonsa ja pääsi jatkamaan juhlia.

Huvittavia kommelluksia ja kanssakäymisiä tapahtuu meillä päivittäin ja eräs toinenkin hauska sattumus oli juuri pikkujoulujen aikaan, kun asiakkaalla oli hakusessa pikkujoululahja, jolla oli tarkat kriteerit. Tarkoitus oli nimittäin löytää pikkujoulupaketti, joka alkaisi b-kirjaimella. Tarina ei kerro, mihin ratkaisuun asiakas lopulta päätyi pakettihankintansa kanssa, mutta kenties hän sai kuin saikin pakettiin vaikkapa banaanin, bemarin tai basson. Yhtä kaikki voitaneen sanoa, että Nollakakkosella on totuttu avustamaan suomalaisia monenlaisissa pulmissa ja hankinnoissa.

Apurina juhlissa

Nollakakkonen on kiinteästi läsnä suomalaisten pikkujoulujen valmistelussa ja vietossa. Jotkut aloittavat pikkujoulutouhut jo syyskuussa kartoittamalla juhlatilojen ja -saunojen vuokrausmahdollisuuksia sekä etsimällä osoitteita postikortteihin. Myös pitopalveluja on totuttu Nollakakkosella metsästämään aina pikkujoulujuhlien alla. Toiset taas soittavat vasta juhlapäivänä tiedustellakseen erilaisia illanviettovaihtoehtoja.

Etenkin näin poikkeusaikojen myötä arvostamme entistäkin enemmän sitä, että saamme osallistua ihmisten juhlajärjestelyihin; on hienoa päästä mahdollistamaan niin monen juhlijan mukava ja sujuva illanvietto. Näin saamme omalta osaltamme luoda asiakkaillemme pikkujoulun taikaa sekä iloa heidän iltoihinsa.

Takaisin