Nina on ollut Nollakakkosessa 20 vuotta

Nina on saavuttanut työurallaan kunnioitettavan virstanpylvään, kun hänellä tuli 20 vuotta täyteen Nollakakkosessa. Työvuosiin on mahtunut paljon muutosta ja kehitystä.

Nina aloitti työskentelyn Nollakakkosessa vuonna 2001, ja ensimmäisen vuoden jälkeen hän ajatteli, ettei enää jatkaisi pidempään työssään. Ninan silloinen esimies kuitenkin ehdotti, että Nina hakisi paikkaa tiiminvetäjänä. ”Ajattelin, etten tule valituksi, sillä hakijoita oli paljon. Sitten kuitenkin sain homman ja teinkin sitä päivälleen 10 vuotta”, Nina kertoo. Tämän jälkeen oli taas muutoksen aika, kun Nina halusi palata takaisin asiakaspalvelijaksi.

Yrityksen kehitys on Ninan mukaan ollut huimaa. Esimerkiksi asiakaspalvelussa on tapahtunut muutos sitten syyskuun 2001. Ennen siinä korostettiin tehokkuutta ja nopeutta; kaikenlainen juttelu asiakkaiden kanssa tuli karsia pois ja keskittyä siihen, että numero annettiin nopeasti. Yhdistäminen oli ainoa asia, jota asiakkaan puolesta tehtiin. Sittemmin kehitystä on tapahtunut ja kulttuuri on muuttunut vapaammaksi. Vastuu omasta tekemisestä on nykyisin työntekijällä itsellään ja asiakaskohtaamisiin ja asiakaspalveluun panostetaan täysillä.

Muutosta on tapahtunut asiakkaidenkin taholla. Siinä missä ennen asiakkaat soittivat saadakseen puhelinnumeron tai osoitteen, ovat syyt soittamiselle moninaistuneet, sillä ajan saatossa on tekemiseen saatu mukaan Internet sekä esimerkiksi kartta reittiohjeistusta varten. ”Nykyään meille soittaa ihan kaikenlaiset ihmiset ihan millaisissa tilanteissa tahansa”. Ninan mukaan ihmiset tietävät, että huolimatta päivästä tai vuorokaudenajasta, on aina olemassa paikka, josta voi kysyä mitä vain.

Työvuosiin on mahtunut myös haasteita. Nina näkee oman suurimman kehityskohteensa olleen luottaminen omaan tekemiseensä. ”Itseluottamus on ollut monta kertaa kehityksen kohde”, hän sanoo. Ajan kuluessa hän on kehittynyt tässä ja kertoo saaneensa lisää uskoa ja varmuutta omaan toimintaansa. Vahvuudekseen hän nimeääkin muutoskykyisyyden. Enää hän ei puhelun jälkeen jää miettimään, tekikö oikein, vaan luottaa tehneensä kaikkensa asiakkaan auttamiseksi.

Parasta Nollakakkosessa Ninan mielestä on hyvä työyhteisö sekä työkaverit. Työnantajana Nollakakkonen on Ninan mukaan ollut paras, mitä hänellä on ollut: ”Ainahan työelämässä on haasteita, mutta kokonaisuutena tämä on ollut parhain. Meillä on hyvät edut töissä ja työnantaja on luotettava”. Erilaiset palkinnot ja huvi- ja hyvinvointitapahtumat saavat Ninalta myös kiitosta: ”Kun kerron tutuille, mitä olemme taas saaneet töistä ja mitä kaikkea meillä on, niin saan aina ihailua ja ihmettelyä osakseni”.

Työn palkitsevia puolia on runsaasti. Asiakaspalvelussa Nina nauttii sen monipuolisuudesta; asiakkaita saa auttaa monenlaisissa tilanteissa ja erityisesti hetket, joissa asiakkaan pääsee yllättämään palvelun laajuudella, ovat mieleenpainuvia. Tilanteet, joissa asiakas sanoo ”Ai teettekö te tällaistakin?” ovat erityisen palkitsevia. Etenkin vanhojen ihmisten auttaminen on lähellä Ninan sydäntä. ”Kun pääsee auttamaan avun tarpeessa olevaa vanhusta, jolla ei välttämättä ole ketään läheistä, niin se on kaikkein parasta”, hän kertoo.

Nina on hyvä ja tunnollinen työntekijä sekä työkavereiden keskuudessa lämmin ja pidetty persoona. Nollakakkosessa ollaankin tyytyväisiä siihen, että Nina on viihtynyt talossa niin pitkään, ja odotetaan innolla tulevia vuosia Ninan kanssa!

Takaisin