Syyslomalla kylpylään

Syksy tuo tullessaan, ei pelkästään maahan putoavia lehtiä ja vesisadetta, vaan myös syysloman. Joskus lomasuunnitelmat rakentuvat kuin itsestään, mutta toisinaan hakukoneen hakuhistoriasta löytyy ”mitä tehdä syyslomalla” -kysymyksen kaltaisia hakuja. Koska syksyllä ei ole järkevää laskea suunnitelmia täysin sään varaan, voi tämän haasteen kiertää esimerkiksi varaamalla itselleen tai perheelleen kylpyläloman. Kesäisten luonnonvesissä vietettyjen uimareissujen jälkeen onkin ihana päästä vaihteeksi syyslomalla kylpylään.

Kylpylät Suomessa

Suomessa on kymmeniä kylpylöitä ympäri maan. Osa on selvästi enemmän aikuiseen makuun ja osa taas lapsiperheiden suosiossa. Sen sijaan, että selvität, mistä löytyvät Suomen parhaat kylpylät, mieti omia toiveitasi. Onko loman tarkoituksena rauhoittuminen vai hauska yhdessäolo perheen kesken? Toivotko, että kylpylässä tai sen välittömässä läheisyydessä on erilaisia aktiviteetteja tai palveluita?

Ja se sijainti. Haluatko päästä kauas kotoa, vai riittääkö lähimatkailu? Kuljetko omalla autolla, vai täytyykö kylpylään päästä julkisilla kulkuneuvoilla? Tämä on syytä huomioida. Yhteystiedot kylpylöihin saat meiltä Nollakakkosesta.

Kylpylätarjonta Suomessa on monipuolista ja kannattaa tutustua kylpylöiden tarjoamiin palveluihin ja siihen millaisia ulkoilumahdollisuuksia kylpylän lähiympäristö tarjoaa. Aktiivisemmalle lomailijalle sopivat kuntosalit sekä muut liikuntamahdollisuudet. Rentoutumista ja lepoa hakeva saa varmasti tasapainoa erilaisista kauneushoidoista tai hieronnoista.

Kylpylään lasten kanssa

Syyslomakausi on tietenkin erityisesti perheiden lomasesonkia, kunhan vain perheen aikuiset saavat loma-ajan työt järjestymään. Nyt kun entistä useampi on etätöissä, on tämäkin helpompaa. Ja mikä sen mukavampaa kuin tehdä töitä aamuisen uinnin ja saunan jälkeen.

Kylpylää valitessa kannattaa lukaista läpi, onko kylpylässä esimerkiksi erillisiä lastenaltaita, vesiliukumäkiä ja muuta mukavaa. Lapsiperheille hyvinä vaihtoehtoina nostamme esimerkiksi Scandic Eden Nokian ja Ikaalisten kylpylän, Härmän kylpylän Ylihärmässä, Peurungan Laukaassa ja Holiday Club Caribian Turussa, jossa kylpylän lisäksi on myös taatusti lasten (ja aikuistenkin) mieleen oleva SuperPark.

Viimeiset vinkit ennen varaamista

  1. Varaa huone kylpylästä ajoissa. Kylpylöihinkin on tarjolla äkkilähtöjä, mutta jotta loma vastaa odotuksiasi, on hyvä varautua etukäteen.
  2. Tee varaus sinne, mikä sopii parhaiten toiveisiisi. Sen sijaan, että tekisit varauksen siihen kylpylään, jossa on ylihuomenna vielä tyhjiä huoneita tai jota on kehuttu Suomen parhaaksi, tee valinta oman lomasi ja lomaseurasi näkökulmasta.
  3. Muista, että kylpylään voi tehdä myös päiväretken. Joskus yhden päivän lippu allasosastolle voi olla juuri se, mitä kaipasit. Yhdistä se esimerkiksi kaupunkilomaan muun ohjelman oheen, tai vietä mukava päivä siinä kaikista lähimmässä kylpylässä ja tue paikallisia palveluita. Ruskaretken yhdistäminen rentouttavaan ja palauttavaan kylpylävierailuun kuulostaa myös enemmän kuin täydelliseltä lomasuunnitelmalta.

Oli kyseessä sitten yksi päivä tai kokonainen syysloma. Kylpylässä tulet varmasti viihtymään! Suosittelemme, että pakkaat uimapuvun lisäksi mukaasi hyvän kirjan, rennot vaatteet ja rutkasti iloista mieltä.

Takaisin