Nollakakkonen jatkaa Great Place to Work -sertifioituna työpaikkana

020202 Palvelut Oy sai tämän vuoden Great Place to Work -kyselyssä historiansa parhaan tuloksen. Trust index oli huikeat 82. Tämä tarkoittaa, että Nollakakkonen jatkaa Great Place to Work -sertifioituna työpaikkana.

Nollakakkosen operatiivinen johtaja Salla Raejoki-Alihaanperä kertoo jännittäneensä Great Place to Work -tuloksia enemmän kuin koskaan aiemmin: ”Viime vuoden tapahtumat olivat niin odottamattomia ja poikkeuksellisia, että oli miltei mahdotonta arvata, kuinka ne lopulta vaikuttivat ihmisten kokemukseen työstä, työpaikasta ja työyhteisöstä. Vahva yhteishenki on aina ollut vahvuutemme ja huoletti, mitä sille tapahtuu etätyöhön siirtymisen myötä. Tiesin, että onnistuimme monissa asioissa todella hyvin ja teimme systemaattista työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisen työpaikan eteen. Vuosi oli kuitenkin pitkälti reagointia muuttuviin tilanteisiin ja systemaattinen valmennustyö ja henkilöstön kehittäminen jäi väkisinkin hieman vähemmälle huomiolle.”

Tulosten kuuleminen sai koko johtoryhmän liikuttumaan. ”Kun saimme tulokset ja tajusimme, että trust index on kaikkien aikojen paras, niin kyllähän siinä roska meni silmään. Tämä tuntuu uskomattoman hienolta ja vahvistaa uskoa siihen, että vahva kulttuuri vie organisaation vaikeidenkin aikojen läpi voittajana. Olen niin ylpeä meidän koko porukasta!” Salla iloitsee.

Huoli yhteishengen kärsimisestä etätyöaikana osoittautui turhaksi. ”Kaikkein eniten kiitosta saivat työkaverit, yhteishenki ja työilmapiiri kokonaisuudessaan. Meillä oikeasti välitetään toisista ja ajatellaan yhteistä hyvää ennen omaa etua. Johtaminen sai myös paljon kiitosta ja erityisesti kannustava ja valmentava esihenkilötyö. Ihmiset saavat meillä omaa työtään tukevaa, henkilökohtaista palautetta. Työvuorojärjestelymme joustavuus koetaan myös erittäin hyvänä. Meillä on mahtava resursoinnin kaksikko, joka on onnistunut erinomaisesti myös koronavuonna, jolloin puhelumäärien ennustaminen on ollut haastavaa. He ovat aina valmiita löytämään ratkaisuja tilanteeseen kuin tilanteeseen.” kertoo Nollakakkosen henkilöstöpäällikkö Henna Kuisma.

Sallakin kiitää laadukasta esihenkilötyötä hyvästä tuloksesta:  ”Esihenkilöt ovat sopeutuneet uuteen tilanteeseen nopeasti ja auttaneet koko henkilöstöä läpi haastavan vuoden omalla esimerkillään ja aktiivisella johtamisella. Aito välittäminen on ollut erittäin isossa roolissa. Varhainen reagointi koronaan ja riittävät toimenpiteet ovat kasvattaneet luottamusta johtoon ja henkilöstö kokee entistä vahvemmin, että johdon toiminta on suoraselkäistä ja se tekee mitä lupaa.”

Koronan myötä asiakaspalvelijoiden työ muuttui radikaalisti siinä mielessä, että suuri osa heistä siirtyi tekemään etätöitä. ”Ennen maaliskuuta 2020, etätyö 24/7 asiakaspalvelussa oli vain utopistinen haave. Pakko oli tässäkin se paras motivaattori ja onnistuimme siirtämään suuren osan henkilöstöstämme etätöihin hyvin nopealla aikataululla. Tämä oli kunnioitettava suoritus IT-tiimiltämme. Etätyössä on omat haasteensa ja olemme pyrkineet tunnistamaan ne alusta alkaen. Etätyön hyvä ergonomia on meille tärkeää ja olemme pyrkineet luomaan kotikonttoreille yhtä hyvät olosuhteet kuin toimistolla. Kaikille halukkaille on hankittu sähköpöytä ja toimitettu kotiin. Lisäksi työpaikalta on saanut hakea tuolin ja muita ergonomiaa tukevia välineitä. Tästä on sadellut paljon kiitosta. Etätyö on selvästi lisännyt vuorotyöläisten hyvinvointia. Vapaa-aikaa jää enemmän, kun aikaa ei mene työmatkoihin ja esimerkiksi pitkän yövuoron jälkeen ei tarvitse lähteä ajamaan kotiin, vaan pääsee heti lepäämään ja palautumaan”, Salla kertoo asiakaspalvelijoiden kokemuksista etätyöstä.

Nollakakkonen haluaa tulevaisuudessakin kehittyä yhä paremmaksi työpaikaksi

Hienon tuloksen jälkeen kehitystyö jatkuu.  ”Vaikka saimme hyvät tulokset, niin nyt ei ole aika himmailla, vaan jatkaa kehittymistä entistä paremmaksi työpaikaksi. Varmaa on se, että henkilöstön hyvinvointiin tullaan kiinnittämään huomiota tänä vuonna entistä enemmän. Kiinnitämme huomion työstä palautumiseen ja vireyden ylläpitämiseen työpäivän aikana. Konkreettisia kehitysehdotuksia keräämme henkilöstöltä, kun Great Place to Work- kyselyn tulokset puretaan tiimeittäin. Itse pidän tärkeänä sitä, että kaikki meidän ihmiset hoksaisivat sen miten hienoa duunia meillä tehdään. Saamme auttaa, ratkaista ja olla asiakkaille läsnä vuoden jokaisena hetkenä”, Henna kertoo jatkosuunnitelmista.

Nollakakkoseen hakeudutaan töihin monista eri syistä. ”Meillä on hyvä työilmapiiri, monipuolinen työ ja joustavat työtunnit. Asiakaspalvelutyö Nollakakkosessa skaalautuu loistavasti elämäntilanteen mukaan. Työtä voi tehdä kokoaikaisesti, osa-aikaisesti tai hyvinkin räätälöidysti esim. opintojen ohella. Meillä on ainutlaatuinen palkitsemisjärjestelmä eli pojopörssi. Työn tekemisellä ansaituilla pojoilla voi ostaa itselleen vaikkapa mieluisat työvuorot, vapaata tai lahjakortteja. Ajattelen meitä myös huippuasiakaspalvelun kasvattajaseurana. Meiltä saa erinomaiset eväät tulevaisuuteen, on se tulevaisuus sitten meillä tai muualla. Saamme paljon palautetta siitä, miten paljon Nollakakkosessa saatua työkokemusta arvostetaan muissa yrityksissä. Olemme monelle nuorelle ensimmäinen pitempiaikainen työpaikka, ja meillä on tässä suuri yhteiskunnallinen vastuu. Me haluamme nostaa riman hyvästä työntekijäkokemuksesta riittävän korkealle.”, Salla kertoo Nollakakkosen vahvuuksista työnantajana.

Nollakakkonen mahdollistaa urakehityksen myös talon sisällä. Monet Nollakakkoslaiset ovat tulleet aluksi asiakaspalveluun ja siirtyneet siitä esimerkiksi perehdyttäjiksi, esimiehiksi tai asiantuntijoiksi. ”Urapolkuja on monia ja haluamme aina arvioida sisäisen potentiaalin ennen talon ulkopuolista rekrytointia.” Salla kertoo.

Henna näkee tulevaisuuden Nollakakkosen ihmisläheisenä, kehittyvänä ja joustavana. ”Asiakaskokemus on meillä aina keskiössä. Haluamme olla reilu ja yksinkertainen eli sellainen työpaikka, jossa ei ole turhaa byrokratiaa ja kankeaa hierarkiaa. Tärkeää on, että viisaus asuu meidän työntekijöissämme eli työpaikkamme tulee olemaan aiempaakin osallistavampi. Näiden asioiden eteen aion tehdä tänä vuonna töitä!”

Takaisin