Terveisiä sovellusmaailmasta: Huawein AppGallery-sovelluskauppa

huawei appgallery

Älypuhelinta kantaa mukanaan jo lähes 100 % 16-74-vuotiaista suomalaisista. Vaikka puhelimella hoituvat edelleen perinteiset puhelut, monelle älykännykän parasta antia ovat sen erilaiset sovellukset.

Ne puolestaan löytyvät helposti puhelinten sovelluskaupoista: esimerkiksi Android-luureissa Google Playsta, iPhoneissa App Storesta ja Huawein uudemmissa puhelimissa AppGallerysta.

AppGallery – mistä nyt kohkataan?

Huawein AppGallery-sovelluskauppa on arjen helpottaja ja viihdyttäjä.

AppGallery-sovelluskauppa on lanseerattu jo huhtikuussa 2018, mutta moni on törmännyt siitä kertoviin uutisiin ja tv-mainoksiin erityisesti tänä vuonna. Miksi kaupasta kohkataan nyt enemmän?

Syy löytyy valtavasta kehitystyöstä: tänä vuonna Huawei on kehittänyt ja rakentanut alustaansa aivan erityisellä vauhdilla.

Tavoitteena on avoin, innovatiivinen ja helppokäyttöinen sovelluskauppa, joka suojaa käyttäjiensä yksityisyyttä ja turvallisuutta sekä tarjoaa samalla ainutlaatuisen ja älykkään kokemuksen.

Kehitystyö on kannattanut. AppGallery on maailman kolmanneksi suurin sovellusmarkkina, jolla on jo yli 650 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää 170 maassa ympäri maailman. Euroopassa sovelluskauppaan saapuu kuukausittain viisi miljoonaa uutta käyttäjää.

Suomessa on käytössä yli 800 000 Huawei-laitetta, jotka on varustettu AppGallery-sovelluskaupalla.

Mitä sovelluksia AppGallerysta löytyy?

Sovelluskaupassa on jo yli 45 000 erilaista appia, jotka on jaettu 18 eri kategoriaan, kuten uutisiin, viihteeseen ja sosiaaliseen mediaan.

Valikoimasta löytyvät monet tutut arjen helpottajat ja viihdyttäjät, kuten somettajien suosimat TikTok ja Snapchat, sekä kotimaiset Yle Areena, Iltalehti ja Tori.

Joitain sovelluksia, kuten Facebookia ja Whatsappia, tarjonnasta ei vielä löydy, mutta ne voi ladata kännykkään yritysten virallisten verkkosivujen kautta.

Sovellusten käyttäjien turvallisuudesta huolehditaan sekä tekoälyn että työntekijöiden voimin. AppGalleryn taustalla on Huawein HiAI-tekoälyalusta, joka vastaa sovellusten toimivuudesta ja yhteensopivuudesta Huawein eri laitteilla.

Jokaisesta maasta löytyy lisäksi oma tiiminsä, joka tarkastaa uusia sovelluksia manuaalisesti. Näin sovelluskauppaan päätyvät vain korkeat laatu- ja turvallisuusstandardit täyttävät sovellukset.

Arjen helpottajat AppGalleryssa: 02 Taksi ja Fonecta Caller

Huawein AppGallerysta löytyvät myös suuren suosion saavuttanut 02 Taksi -sovellus sekä uudistettu versio Fonecta Caller -sovelluksesta.

02 Taksi -sovelluksessa voi vertailla eri takseja ja tilata itselleen sopivimman kyydin muun muassa matkan nopeuden, hinnan tai asiakasarvioiden perusteella. Samasta sovelluksesta voi tehdä myös ennakkotilauksen.

Lue lisää 02 Taksin ja Huawein yhteistyöstä.

Fonecta Caller -sovelluksen uudistettu versio on puolestaan julkaistu ensimmäisenä juuri AppGalleryssa. Callerin kautta voi hakea niin henkilöitä, puhelinnumeroita, osoitteita, yrityksiä ja palveluita kuin ajoneuvojen rekisteritietoja.

Arki helpottuu, kun numeroita tai osoitteita ei tarvitse kaivella, vaan ne löytyvät parilla klikkauksella.

Molemmat sovellukset ovat ilmaisia ja löytyvät AppGalleryn lisäksi niin Google Play -sovelluskaupasta kuin App Storesta.

Käy kurkkaamassa, mitä muita hyödyllisiä, viihdyttäviä tai muuten vaan loistavia sovelluksia AppGallerysta löytyy!

Lähteet: Huawei, Tilastokeskus, 02 Taksi, Telia

Takaisin