Mikko Himanen on kiitollinen, että Nollakakkosessa välitetään hyvinvoinnista

Nollakakkosessa aloitettiin työntekijöiden liikunta- ja hyvinvointihaaste viime syyskuussa, ja se jatkuu koko kevään. Liikunta- ja hyvinvointihaasteessa on kiinnitetty huomiota liikunnan määrään, tehoon, arkiliikunnan mahdollisuuksiin sekä ravintoon.

Mikko Himanen on yksi työntekijöistä, joka on ottanut haasteen innolla vastaan: ”Haasteeseen oli helppo lähteä mukaan, koska olen liikkuva ja aktiivinen ihminen. Se on ollut hauska läpileikkaus syyskuusta eteenpäin. Olen huomannut passiivisuutta ja aktiivisuutta erilaisissa asioissa. Jos esimerkiksi huomaan olleeni päivän passiivinen, kävelen normaalia pidemmän lenkin kotiin.”

Mikko harrastaa liikuntaa 3-4 kertaa viikossa: pääasiassa brasilialaista jujutsua ja defendoa. Sen lisäksi hän käy kuntosalilla ja yliopiston ryhmäliikuntatunneilla. Viime syksynä hän osallistui salsan alkeiskurssille. Mikko tykkääkin kokeilla uusia lajeja: ”Tykkään vaihtelusta ja siitä, että pitää heittäytyä kohti tuntematonta. Uusissa liikunnallisissa haasteissa saa yrittää jotain sellaista, mitä ei välttämättä heti osaa.” Mikko korostaa kuitenkin, että aina ei tarvitse mennä salille tai treenaamaan hikiliikuntaa. Päivittäinen kävely tai pyöräily ovat tosi hyviä asioita.

Haasteen myötä Mikko on tullut tietoisemmaksi siitä, että 6-8 tunnin paikallaan istuminen tekee tokkuraiseksi. Silloin hän lähtee kävelemään ja soittaa samalla kaverille tai laittaa musiikit soimaan kuulokkeisiin. Liikkuminen ja liikkumattomuus vaikuttavat mielialaan, sillä liikunta lisää mielihyvähormoneja. Parasta Mikon mielestä on sosiaalinen kävely joko livenä tai puhelimessa.

Hyvinvointihaasteessa tarkkaillaan liikkumisen lisäksi herkkujen syömisen määrää. Haaste on tehnyt Mikolle näkyväksi sen, että pientä napostelua tulee tehtyä todella herkästi: ”Kiusaus on suuri, jos herkkuja on tarjolla esimerkiksi töissä, yliopistolla tai kotona.”

Mikko arvostaa Nollakakkosessa sitä, että ihmisten hyvinvoinnista välitetään. Mikko kiittää tarjolla olevista terveellisistä naposteltavista ja mahdollisuudesta vaihdella työskentelyasentoa seisomapöydän avulla: ”Olen ollut työpaikassa, jossa kahvitarjoilu koostui lähinnä pullasta. Siitä tulee työkykyä ja tehoa, kun ihmiset kiinnittävät huomiota yleiseen hyvinvointiin. Nollakakkosen järjestämät hyvinvointitapahtumat ovat myös tosi kivoja!”

Takaisin