”Haluan pitää kiinni hyvästä työpaikasta”

020202 Palvelussa halutaan panostaa pitkiin työsuhteisiin. Monet opiskelujensa alussa meille töihin tulleet jatkavat töissä koko opiskeluaikansa: kesällä kokoaikaisina ja muulloin opintojen ohessa osa-aikaisina. Nollakakkosessa työaikojen sovittaminen omiin opintoaikatauluihin on mahdollista, koska työntekijät voivat itse kertoa, milloin ovat töiden suhteen saatavilla. Se auttaa tasapainottamaan työt, opiskelun ja vapaa-ajan.

Joonas Jormalainen on yksi uusista kesäsijaisistamme. Hän aloitti työt 020202 Palvelussa huhtikuun puolivälissä. Hän tuli kesäsijaiseksi, mutta toiveena oli löytää työpaikka, jossa voi jatkaa myös syksyllä poliittisen historian yliopisto-opintojen alettua. ”Kesän jälkeen on kiva jäädä tänne, kun tietää, että tämä on hyvä työpaikka. Haluan pitää siitä kiinni. Odotan myös sitä, kun kaikilla suomalaisilla alkaa arki ja puheluiden sisällöt muuttuvat sitä myötä enemmän arkisiin juttuihin” Joonas kertoo.

Alun perin Joonaksen houkutteli Nollakakkoseen töihin oma tyttöystävä: ”Tyttöystäväni kertoi, että täällä on hyvä ilmapiiri ja täällä todella panostetaan ihmisten osaamiseen ja sen kehittämiseen.”

Arvokasta kokemusta ja oppia ihmisistä ja yhteiskunnasta

Työ kesäsijaisena on sujunut hyvin. Työkaverit ovat rentoja ja auttavat aina tarvittaessa kaikessa. Hän on kokenut, että vuorotöistä huolimatta vuoroja saa helposti vaihdettua työkavereiden kanssa. ”Täällä on myös sopiva ilmastointi, joten lämpötila pysyy samana, vaikka ulkona olisi kuuma tai kylmä”, Joonas nauraa ja muistelee aiempia kesätyökokemuksiaan lehdenjakajana.

Joonas pelkäsi etukäteen, että keskustelemisen ja tiedonhaun yhdistäminen olisi vaikeampi oppia kuin se lopulta oli. ”Nään, että tämä on minulle arvokasta työkokemusta. Opin toimimaan erilaisten ihmistyyppien kanssa. Opin myös paljon siitä, miten yhteiskunta toimii, kun asiakkaat tiedustelevat niin erilaisia asioita. Kaikenlaiset suomalaiset ja heidän ongelmansa tulevat tutuiksi. Enää ei mene luu kurkkuun vaikeissakaan tilanteissa”

Nollakakkosessa saa olla vapaasti oma itsensä

Nollakakkosessa työskentelyn parhaaksi puoleksi Joonas kokee sen, että täällä on vapaus tehdä töitä omalla tavallaan ja vapaus valita fiiliksen mukaan, missä minäkin päivänä haluaa istua. ”Tottakai esimiehet kuuntelevat puheluita, mutta kukaan ei ole koko ajan hönkimässä niskaan. Se on myös tosi hyvä juttu, että meille tarjotaan hedelmiä. Jos joskus on unohtanut ottaa ruokaa mukaan ja verensokerit alkavat olla alhaalla, niin hedelmät pelastavat. Se vaikuttaa positiivisesti myös asiakaspalvelun laatuun.”

Kesän ajalta Joonaksen mieleen muistuu erityisesti turkulaiset asiakkaat: ”On hauska tilata esimerkiksi taksikyytejä Turkuun, kun tiedän tasan tarkkaan, missä mikäkin paikka on!”

Tänäkin vuonna suurin osa keväällä aloittaneista kesätyöntekijöistä jatkaa osa-aikaisina työntekijöinä. Työyhteisölle ja asiakkaille on ehdoton rikkaus, kun asiakaspalvelijat tulevat monesta eri taustasta ja tuovat siten mukanaan monenlaista osaamista ja kokemusta.

Takaisin