Taavi sai villapaitansa

Maaliskuun alussa kerroimme, kuinka Nollakakkosen Porin palvelukeskuksessa päätettiin osallistua taiteilija Sara Kaunon ideoimaan kesäiseen tilataideteokseen. Teoksen ideana on koristaa kesäisin käytössä oleva Taavi-silta kudotuilla tilkuilla, jotka yhdessä muodostavat sillalle ”villapaidan”.

Porin keskuksessa virkkauksen parissa on kevään ja kesän aikana ahkeroitu kymmeniä tunteja. Villapaitatilkku oli kaikkien halukkaiden virkattavissa keskuksen kahvihuoneessa, mutta aktiivisimmin työhön osallistui noin kymmenenhenkinen porukka. Tilkku valmistui viimein kesäkuun puolivälissä ja siihen kului 12 kerää lankaa. Palvelukeskuksessa valmis tilkku sai osakseen paljon ihailua.

Villapaita puettiin Taavi-sillalle talkoovoimin 1.7. Virkkaajille ja muille kiinnostuneille oli tarjolla syötävää, juotavaa ja elävää musiikkia. Valmis tilataideteos sai Porin Jazzien aikaan osakseen paljon huomiota, koska kesäkäytössä oleva, siirrettävä Taavi-silta on yksi Kirjurinluodon konserttialueelle kulkevista reiteistä.

Taavi siirtyy elokuussa taas talviunille ja villapaidan tilkun huutokaupataan. Huutokaupasta kerätyt rahat on tarkoitus käyttää hyväntekeväisyyteen. Kenties 020202-tilkkukin löytää tiensä takaisin Porin palvelukeskukseen.

 

Lue edellinen artikkeli Taavin villapaidasta täältä.

Takaisin