Nollakakkonen virkkaa Taaville villapaitaa

Noin kuukausi sitten Porin palvelukeskuksessa kuultiin taiteilija Sara Kainon projektista virkata Taavinsillalle villapaita. Inspiraation tilataideteokseensa Kaino löysi netistä: myös Pittsburghin silta katettiin aikoinaan virkkaamalla. Kaino pyysi paikallisia yrityksiä mukaan talkoisiin – siltaa kaunistamaan voisi virkata vaikkapa yrityksen logon. Nollakakkosen Porin palvelukeskuksessa innostuttiin ideasta ja osaksi taideteosta päätettiin virkata 020202 Palvelun logo.

Idean mukaan lähtemisestä sai Riitta Ahonkivi, joka bongasi Kainon projektista kertovan jutun Satakunnan Kansasta. Projektin vetovastuun otti Sanna Kakkonen, joka itsekin on innokas käsitöiden tekijä ja kokenut virkkaaja.

Ensimmäinen pylväs valmiina! Ilari Vestu katselee ylpeänä työnsä jälkeä.

– Leppoisalla meiningillä tässä ollaan mukana. Tämä on hauskaa puuhaa ja on hienoa nähdä kokonaisuus sitten kun se on valmis, Kakkonen kertoo.

Virkkuuprojektissa riittää työtä. 70 x 120 cm logoon tarvitaan 120 kerrosta. Kerros on leveydeltään sentin ja siihen kuuluu 110 pylvästä, joten pylväitä saa virkata kaiken kaikkiaan 8400. Muutamat innokkaat ovat jo ehtineet tarttua haasteeseen ja ovat sitä kautta saaneet oman kädenjälkensä taideteokseen. Valmista logoa on jutun kirjoittamiseen mennessä kertynyt 1320 pylvästä, eli 12 kerrosta.

– Tätä tehdään omalla ajalla ja aikaa on vielä runsaasti – uskon tahdin kiihtyvän loppua kohden, Kakkonen aprikoi.

– Toivotaan, että ihmiset innostuvat. Jokainen pylväs vie työtä eteenpäin.

Sen lisäksi, että neulepaitaan puettua Taavinsiltaa ja omaa työnjälkeä on ensi kesänä kiva katsella, pystyy tällä kertaa virkkaamalla parantamaan myös maailmaa.

– Kesän lopulla tilataideteos huutokaupataan ja rahat käytetään nuorten neuropsykiatriseen kuntoutukseen, Kakkonen kertoo.

02.fi jää mielenkiinnolla seuraamaan pylväiden ja kerrosten etenemistä.

Takaisin